in

Agricultura Italiei în mâinile românilor, peste 117.000 angajați cu acte în regulă

În 2012 a crescut cu 3% față de anul precedent numărul lucrătorilor străini de pe câmpurile italiene care, în ciuda crizei, se confirmă a fi o sursă importantă de ocupare și pentru categoriile cele mai vulnerabile. Este ceea ce reiese dintr-o analiză a Coldiretti care a colaborat la realizarea Dosarului Statistic privind Imigrația.

Numărul imiganților care au găsit în mod regulamentar de lucru în agricultură în 2012 este de 320.000.

Lucrătorii imigranți angajați în agricultură – precizează Coldiretti – au o vârstă medie de 35 de ani și jumătate și în proporție de 72% sunt de sex masculin.

Primele 12 țări de proveniență reprezintă 87,2% din totalul lucrătorilor străini (România 117.000, India 28.000, Maroc 26.000, Albania 24.000, Polonia 20.000, Bulgaria 15.000, Tunisia 12.000, Slovacia 10.000, Macedonia 9.000, Senegal 6.000, Moldova 5.500, Ucraina 4.700).

Vrei să te întorci în România sau să-ţi găseşti de muncă în altă ţară? Ambasada României şi sindicatele te învaţă cum să faci

Lucrătorii străini – încheie Coldiretti – contribuie în mod structural și determinant la economia agricolă a țării și reprezintă o componentă indispensabilă pentru garantarea primatului “Made in Italy”.

Cia – Confederația italiană a imigranților – apără și ea imigranții. “Datele în creștere privind ocuparea imigrată din agricultură confirmă, încă o dată, faptul că este vorba de o componentă structurală și de nerenunțat a forței de muncă din sector – explică Confederația – și că agricultura, și în vremuri de criză, este o resursă prețioasă pentru economia țării noastre.

Tinuți în condiții inumane și exploatați la cules roșii. Povestea sclavilor din Puglia

Aceasta înseamnă că este necesar să se continue cu tot mai multă convingere pe calea simplificării și prin acțiuni menite să favorizeze intrarea și integrarea străinilor, care și în termeni demografici sunt vitali pentru societatea italiană. în concluzie, simplificarea pentru inserarea în muncă și integrarea sunt calea justă”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Paula Măriuț Ciobanu din Torino, între primele 50 de pictorițe ale lumii

„Relansarea agriculturii din România cu ajutorul Italiei”, forumul economic organizat la Accademia di Romania de CCIRO Italia şi ICEPS