in

„Relansarea agriculturii din România cu ajutorul Italiei”, forumul economic organizat la Accademia di Romania de CCIRO Italia şi ICEPS

Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 9.00, la Accademia di Romania se va discuta despre cooperarea strategică dintre România şi Italia pentru relansarea firmelor din sectorul agroalimentar, în cadrul Forumului Economic Italo-Român organizat de Reprezentanţa în Italia a Camerei de Comerţ a României (CCIRO Italia) şi Institutul pentru Cooperare Economică Internaţională şi Problemele Dezvoltării (ICEPS).

Preşedintele CCIRO Italia, Eugen Terteleac, explică: „La acest workshop vor participa un secretar de stat din Ministerul român al agriculturii şi reprezentanţi ai Ministerului italian al agriculturii, parlamentari din cele două ţări, experţi şi întreprinzători. O bună reacţie la invitaţia CCIRO Italia am avut din partea confederaţiilor de categorie, cum ar fi Confartigianato, Confagricultura, Confenergia.

Discuţiile se vor axa, în principal, pe schimburile comerciale dintre Romania şi Italia din sectorul agroalimentar şi pe schimburile de experienţă. În special, experienţa italiană poate favoriza relansarea agriculturii româneşti.

Cu siguranţă o bună parte din discuţii va avea ca subiect fondurile europene, dar şi internaţionalizarea si delocalizarea unor activităţi agricole din Italia în România.”

„În Italia sunt înregistraţi ca angajaţi în agricultură 117.000 de români, dar românii pot fi mai mult decât lucrători, mulţi au capacităţi de întreprinzători şi pot face agricultură nu ca muncitori în Italia, şi ca patroni acasă la ei, în România. Pentru aceştia, din 2014, Reprezentanţa CCIR în Italia va pune la dispoziţie un aşa-numit „incubator de imm-uri” şi pentru firme din domeniul agricol.

Mai exact, investitorii români şi italieni care vor să investească în România vor primi primele informaţii şi un sprijin concret încă din Italia, prin intermediul Camerei. Chestiunile legate de legislaţie, oportunităţi, contacte şi accesarea de fonduri europene, toate vor fi discutate în primă fază aici în Italia.”, a declarat preşedintele CCIRO Italia.

Agricultura Italiei în mâinile românilor, peste 117.000 angajați cu acte în regulă


ICEPS

Istituto per la Cooperazione Economica Internazionale e i Problemi dello Sviluppo

In collaborazione con

la Camera di Commercio e Industria della Romania

 

con il supporto dell’Ufficio Commercio Estero

presso l’Ambasciata di Romania in Italia

 

promuove il

Forum Economico Italo-Romeno

per

“Una Cooperazione Strategica di Sviluppo per il rilancio

delle imprese del settore agroalimentare”

Forum-Workshop

Accademia di Romania

Valle Giulia-Piazza Josè de San Martin,1-00197 Roma

Roma, 29 novembre 2013


Primarul Piero Fassino, la Forumul Economic România – Italia organizat la Torino: „Românii sunt foarte bine integraţi”

Forumul Economic Cciro-It de la Perugia: Sprijinirea investiţiilor în ambele sensuri pe axa Umbria – România

Aquila, primul Forum economic România-Italia: consolidarea activităţii firmelor româneşti din Abruzzo, oportunităţi de investiţii în România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Agricultura Italiei în mâinile românilor, peste 117.000 angajați cu acte în regulă

Iurie Leancă: „Republica Moldova nu este pregătită să se unească cu România, preferă să se integreze în Uniunea Europeană”