in

Ambasadorul George Bologan se întâlnește cu crema politicii italiene

La data de 08.11.2016, ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan a avut o întrevedere cu Maria Elena Boschi, ministrul italian pentru Reforme Constituționale și pentru Relația cu Parlamentul.

Subiectele de discuție au vizat, printre altele, agenda comună europeană, referendumul constituțional programat pe 4 decembrie, necesitatea îmbunătățirii comunicării dintre societatea civilă și mediul politic, rolul comunității românești din Italia, precum și relațiile economice dintre cele două țări.

Șeful misiunii diplomatice a subliniat importanța prezenței și implicării comunității românești în procesul democratic din țara gazdă, ca element de normalitate în spațiul Uniunii Europene și de integrare în viața publică din peninsulă.

La rândul său, demnitarul italian a apreciat relațiile bilaterale pozitive și a accentuat nevoia de echilibru, comunicare între instituții și societatea civilă, în contextul provocărilor socio-politice și economice la nivel național și european.

Întâlnirea a reprezentat un nou prilej pentru a consolida relația instituțională bazată pe consens și transparență dintre cele două state și pentru a reitera utilitatea întăririi proiectului european.


 

La 4 noiembrie 2016, Ambasadorul României la Roma, George Bologan a avut o întâlnire cu senatorul Pier Ferdinando Casini, președintele Comisiei permanente afaceri externe.

Demnitarul italian a apreciat bunele relații bilaterale, precum și rolul comunității românești în consolidarea acestora. Ambasadorul român a subliniat contribuția cetățenilor români la viața culturală și economică a Italiei. Punctele de vedere ale celor doi au fost convergente în ceea ce privește subiectele de actualitate ale agendei politice a UE și a NATO, fiind subliniat rolul unor raporturi echilibrate și în deplin respect față de valorile universale.

A fost evidențiată importanța acțiunilor sociale și politice care își propun ridicarea nivelului de trai al cetățenilor și care oferă soluții concrete, adecvate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România importă 900.000 de tone de pâine congelată. «Este o treime din cât consumăm»

Cerignola, româncă amenințată cu moartea, salvată în ultimul moment de agenții de poliție