in

Angelica Vasile, consilieră la Milano: «Mă simt jignită ca româncă, Di Maio să ceară SCUZE comunității»

«Mă simt jignită ca româncă și democrată, să ceară scuze comunității». Angelica Vasile, consileră PD la Milano, ia atitudine în scandalul creat de Luigi Di Maio, senator M5S, care a declarat că 40% din criminalii României ar fi în Italia (ulterior a corectat, precizând că e vorba de 40% din criminalii urmăriți internațional de România).

Consiliera îi invită toți românii din Italia să trimită un mesaj exponentului de la M5S cu poveștile lor: «Așa ne ve cunoaște înainte de a ne judeca»

Angelica Vasile, din 2016 membră a consiliului local din Milano, aleasă cu Partidul Democrat, nu este de acord și reacționează dur la cuvintelu lui Di Maio:

«Mă simt jignită ca româncă, democrată și ca doctorand universitar», scrie Vasile: «Ca româncă fiindcă această afirmație este discriminatoare în privința țării mele natale și a întregii comunități prezente și integrate în tesutul național, angajată în foarte multe sectoare productive, de la munci de îngrijire la universitate, de la construcții la social. Ca democrată pentru că afirmațiile sale în acest delicat moment istoric merg în direcția amplificării climatului de intoleranță și xenofobie de care nu se simțea nevoia, ca doctorandă pentru că utilizează date fără a avea surse credibile și o face în manieră instrumentală».

Vasile subliniază că declarațiile lui Di Maio sunt «grave pentru că provin de la un lider al unui partid care are în vedere guvernarea Italiei» și solicită «scuze imediate comunității românești».

Consiliera milaneză lansează și hashtagul #noiromeniinitalia și își invită conaționalii să-și mărturisească povestea într-un scurt video, bineînțeles etichetându-l pe vicepreședintele Camerei «în speranța că învață să cunoască românii înainte de a-i judeca».

Consilierii M5S din Milano au sărit să-și apere liderul, atacând-o pe Angelica Vasile. «”40% dintre căutații cu mandat internațional emis de București se află în Italia” este diferit de ”comunitatea românească din Italia este compusă din 40% dintre toți infractorii României”.

Prima este fraza, pronunțată în 2009 de ministrul român de atunci al Justiției Cătălin Predoiu, preluată de vicepreședintele Camerei Deputaților Luigi Di Maio, cifră confirmată sâmbătă de procurorul din Messina, Ardita.

A doua este interpretarea personală a consilierei Angelica Vasile privind cele afirmate de Di Maio», au explicat consilierii milanezi ai M5S, adăugând ”invităm consiliera Vasile să nu instrumentalizeze afirmații care aveau scopul de a scoate în evidență o justiție care, din cauza lentorilor și ineficiențelor sale, îi încurajează din păcate pe cei care doresc să comită infracțiuni să vină în țara noastră».

«Astfel că, același Di Maio elogiază apoi poporul român care, datorită unei justiții eficiente, reușește să descurajeze delincvenții și să atragă întreprinzători să investească pe teritoriul lor, italienii incluși», au continuat consilierii M5S, subliniind că «e o instrumentalizare inutilă și lipsită de fundament cea făcută de PD: este de-ajuns să ne gândim că în urmă cu câteva luni, chiar pe blog, întregul M5S și-a manifestat apropierea și aprecierea pentru poporul român capabil să iasă în stradă și să facă să fie retrasă propunerea de lege care de fapt legaliza corupția».

Luigi di Maio, exponent al partidului populist Movimento 5 Stelle, vicepreședintele Camerei de la Roma, a scris pe Facebook: „Italia a importat din România 40% dintre criminalii lor. În timp ce România importă din Italia firmele noastre și capitalul nostru. Ce afacere această UE “. Afirmația, care aruncă o mare umbră asupra comunității românești, a declanșat reacția comunității și a ambasadorului român de la Roma.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, dacă proprietarul nu înregistrează contractul, chiriașul are dreptul să nu plătească chiria

Românii din partidul lui Grillo fac zid în jurul detractorului: «Di Maio nu voia să ne jignească»