in

Apel pe blogul lui Beppe Grillo: „Să n-o uităm pe Mihaela, prostituata româncă incendiată”VIDEO

Actorul Beppe Grillo, fondator al mişcării Movimento Cinque Stelle şi unul din cei mai cunoscuţi bloggeri din Italia, a lansat un apel de pe propriul site împotriva celor care exploatează tinere străine, obligându-le să se prostitueze pe străzile din Peninsulă.

Personajul- simbol ales de Grillo pentru campania sa este Mihaela Roznov, tânăra din Botoşani arsă de doi necunoscuţi la periferia Romei, pe data de 11 septembrie.

Oroare la Roma: româncă bătută şi arsă de vie

Drama Mihaelei, ca aceea a multor fete, chiar minore, se întâmplă “sub ochii instituţiilor şi prin intermediul violatorilor care plătesc, de rasă pură italiană”.

Grillo a postat pe site şi un interviu video realizat cu profesorul Paolo Palombo, de la Spitalul Sant’Eugenio din Roma, unde tânăra este în continuare internată la Centrul de arşi, în secţia de reanimare.

Profesorul Palombo spune că tânăra nu este în afara oricărui pericol şi că există încă riscul ca pielea să se infecteze, fapt ce ar putea provoca şi moartea victimei. A suferit arsuri de gradul III pe 50% din suprafaţa corpului, mai ales pe abdomen, picioare şi ambele braţe.

Mihaela, mai povesteşte medicul, a fost supusă la o serie de patru intervenţii chirurgicale, pentru transplant de piele. Este conştientă şi respiră singură, dar nu poate sta încă aşezată. Ea primeşte şi asistenţă psihologică din partea unui medic al structurii.

“Să nu afle mama cu ce mă ocup”- drama prostituatei românce arsă la Roma

Întrebat dacă a primit vizite din partea familiei, medicul italian a precizat că Mihaela a fost vizitată de nişte rude mai îndepărtate şi prieteni, dar nu şi de părinţi. Cei care o vizitează pot vorbi cu Mihaela prin intermediul unei ferestre, dar nu se pot apropia de pat, pentru a o proteja de posibile infecţii.

Medicul a mai povestit că fata nu a putut da anchetatorilor prea multe detalii în legătură cu agresorii ei sau cu motivele pentru care a fost bătută şi incendiată.

Iată şi apelul final al autorilor blogului: “Pentru opinia publică, Mihaela este doar o prostituată, care şi-a căutat cu siguranţă soarta”, scrie Grillo, care subliniază faptul că fenomenul traficului de persoane a luat amploare în Italia. “Cei care le violează şi le plătesc nu ajung niciodată închisori. Italia nu este o ţară civilizată, toate acestea trebuie să se termine odată. Guvernul trebuie să se mişte. De aceea am decis să urmărim ce se va întâmpla cu Mihaela şi să nu o uităm”.

Autorităţile de la Roma suspectează că, la jumătatea lunii septembrie, o grupare criminală i-a dat foc, pe stradă, unei prostituate, care provine din Botoşani, pentru a trimite astfel un mesaj înfricoşător unei bande rivale, formată din proxeneţi români, femeia fiind complet mutilată.

Drama Mihaelei

Incidentul a avut loc pe strada Rocca Cencia, o zonă aproape rurală, situată între bulevardele Prenestina şi Casilina, la periferia Romei, unde obişnuiau să-şi facă apariţia mai multe prostituate, între care şi Mihaela Roznov, în vârstă de 22 de ani, din Botoşani, potrivit unui raport al Poliţiei italiene.

Orfană de tată, fata a plecat în Italia imediat după ce a împlinit 18 ani pentru a-şi câştiga existenţa ca prostituată. La data de 11 septembrie 2012, aceasta a ieşit, ca de obicei, în locul în care obişnuia meargă pentru a-şi găsi clienţi. Avea deja patru ani de când lucra în Italia şi, în afara unor incidete minore, provocate, de cele mai multe ori, de diferiţi clienţi băuţi sau drogaţi, Mihaela nu fusese auzită de nimeni să se fi plâns de faptul că a păţit vreodată ceva rău ori că se simte ameninţată. Ca urmare, în noaptea respectivă, aceasta nu avea nici cea mai vagă presimţire cu privire la nenorocirea care avea să se abată asupra ei.

După lăsarea întunericului, doi bărbaţi au apărut din întuneric şi, fără să spună nimic, au trântit-o la pământ, au lovit-o de câteva ori, apoi au turnat în grabă benzină peste ea şi i-au dat foc, transformând-o, într-o fracţiune de secundă, într-o torţă vie. Apoi, au luat-o la fugă şi au dispărut în bezna nopţii.

Scena, ruptă parcă dintr-un film de groază, i-a marcat puternic pe cei câţiva martori care se aflau în apropiere. Aceştia au relatat cu lux de amănunte cum a decurs, pas cu pas, înfiorătoarea pedeapsă de tip mafiot.

Capacitatea de a ne indigna

Audiaţi de anchetatori, aceştia au povestit că au văzut cum ardea corpul unei prostituate, care "ţipa şi se răsucea de durere". în acelaşi timp, martorii au văzut cum colegele prostituatei se chinuiau să-i smulgă hainele cuprinse de flăcări şi încercau să stingă focul cu mâinile goale, apăsând pe picioarele, pe mâinile şi pe abdomenul victimei.

Raportorul regional pentru Politici Sociale, Aldo Forte, a vizitat-o pe Mihaela Roznov la spital, iar aceasta i-a spus doar că îi este teamă de faptul că, cei care i-au dat foc de vie, ar putea încă să-i facă rău. Chestionată de poliţişti, românca din Botoşani a afirmat că nu îi cunoaşte pe agresori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Renzi (Pd): „Cine se naşte în Italia este italian”

Pavia, speranţa copiilor cu leucemie