in

Aproape 55.000 de întreprinzători români în Italia

În timp ce numărul întreprinzătorilor străini a crescut cu 5%, numărul celor italieni a scăzut cu 0,4%. Acestea sunt câteva date dintr-un studiu al Fundaţiei Leone Moressa, care a analizat dinamicile privind întreprinzătorii din Italia din ultimul an, folosindu-se de datele de la Infocamere.

În rândul sectoarelor în care întreprinzătorii străini străini sunt cei mai activi (cum ar fi comerţul, construcţiile şi manufactura), tendinţa ultimului an a fost aceea de creştere a numărului lor, în faţa unei scăderi a componentei italiene. În sectorul locuinţelor şi renovărilor, în schimb, am asistat la o creştere a ambelor grupe de întreprinzători străini.

Marocanii, românii şi chinezii sunt primele 3 naţionalităţi cele mai reprezentate, cu 60.700, 54.700 şi respectiv 54.000 de întreprinzători (prin întreprinzători se înţeleg subiecţi cu funcţii – titulari, asociaţi, administratori – care aparţin unor sedii sau unităţi locale înregistrate la Camerele de Comerţ). Dintre aceştia, numărul românilor a crescut cel mai mult în ultimul an: + 11,5%. În cazul marocanilor creşterea este de +5,3%, iar în cazul chinezilor de + 8,5%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scandal în Parlamentul European – Adrian Severin a acceptat mită ca să schimbe o lege

Atac la ghişeele autostradale