in

Arezzo, o mamă şi fiica ei de 10 ani, ucise de un român beat la volan. Salvini: «Vierme scârbos»

Oroare la San Leo di Montione, la intrare în oraşul Arezzo: în 31 ianuarie, în jurul orei 19, un microcar a lovit o mamă şi pe fiica acesteia, ucigându-le. La volanul microcarului era un român beat.

Letizia Fiachini, fetiţa în vârstă de zece ani, a murit la scurt timp după accident, în ciuda tentativelor disperate de salvare ale medicilor şi infirmierilor, care au încercat să o reanimeze aproape 50 de minute. Mama sa, Barbara Marzanna Stepien, de 51 de ani, de origine poloneză, a murit la sosirea la spitalul San Donato, când urma să fie urcată în elicopterul medical Pegaso pentru a fi transferată la un centru specializat.

Au fost accidentate de un microcar, maşină cu capacitate mică fără număr de înmatriculare condusă de un român, Alexe Dănuţ, de 40 de ani, care se urcase beat la volan. Bărbatul a fost arestat. Este acuzat de omor din culpă multiplu agravat. Rata sa de alcoolemie era de patru ori mai mare decât nivelul permis.

După impact, românul a rămas blocat în maşină, iar din casele din jur au ieşit zeci de persoane. Puţin a lipsit ca românul să nu fie linşat. A fost momentul cel mai greu. Bărbatul a fost scos de pompieri din maşină şi luat de forţele de ordine în mijlocul urletelor şi protestelor oamenilor.

Alexe Dănuţ, arestat

Au urmat scene dramatice. La faţa locului a venit şi tatăl fetiţei, Luca Fiacchini. Când s-au întrerupt tentativele de reanimare s-a aruncat către corpul fiicei, la acel moment acoperit de un cearceaf. Şi deşi mulţi au încercat să-l oprească, a reuşit să ridice acel cearceaf pentru a încerca să o tragă sus pe micuţă. “Este fetiţa mea” a urlat cu toată durerea din acele momente. Apoi s-a prăbuşit: a avut o stare de rău şi a fost dus şi el la spital. În stare de şoc şi o femeie paramedic: profesionistă, cu mare experienţă însă nu a rezistat în faţa durerii acelei tragedii.

Emoţie puternică amestecată cu furie în oraş şi polemici aprinse pe reţelele de socializare. «La Arezzo un imigrant, conducând beat, a lovit şi ucis o fetiţă de 10 ani şi pe mama ei. Vierme scârbos, sper să putrezeşti în puşcărie», a scris pe Twitter secretarul de la Lega Nord, Matteo Salvini.

Primarul din Arezzo, Alessandro Ghinelli, a postat câteva cuvinte pe Facebook: «Tragicul accident ce a avut loc în seara aceasta la Montione unde au decedat două concetăţene de-ale noastre lasă fără cuvinte din cauza dinamicii. Nu este posibil să mori astfel în timp ce te plimbi. Gândurile mele sunt alături de familie».

Giovanni Donzelli, şef de grup al FdI în regiune, a cerut expulzarea românului: «Să pedepseşti în mod adecvat o persoană care comite o infracţiune atât de gravă nu înseamnă numai să o trimiţi la închisoare aruncând cheia, ci şi să o expediezi în ţara sa pentru a-şi ispăşi pedeapsa la ea acasă. Chiar dacă România este o ţară a Uniunii Europene, cei care comit astfel de infracţiuni trebuie să nu mai poată pune piciorul în Italia. În schimb ştim că aceste lucruri se întâmplă tocmai pentru că în ţara noastră nu există nicio certitudine a pedepsei: această persoană trebuie să rămână la închisoare, fiindcă e un pericol public, însă ştim bine că potrivit legilor noastre există riscul concret ca bărbatul să fie repus curând în libertate».

Alarmă, munca în abatoarele italiene, procentul bolilor profesionale peste medie

Vă întrebaţi ce mai face Emil Constantinescu? Se plimbă prin Italia, alături de “foşti”