in

Astăzi toată Italia este portocalie, mâine revin zonele galbene. Din 16 ianuarie se strânge din nou șurubul

Italia este în zona portocalie astăzi, 10 ianuarie. Se poate circula în localitatea de rezidență, iar magazinele sunt deschise.

Pe de altă parte, barurile și restaurantele rămân închise pe tot parcursul zilei, iar interdicția de circulație nocturnă este în vigoare de la 22:00 la 5:00.

De luni, 11 ianuarie, însă, regiunile vor fi din nou împărțite în zone, vor fi zone galbene și portocalii, în timp ce noi restricții sunt așteptate începând cu data de 16 ianuarie.

Italia se pregătește pentru noi restricții în încercarea de a opri infecțiile.

Din 16 ianuarie, guvernul va introduce noi restricții, scrie Corriere della Sera.

Noi restricții vor fi în Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Calabria și Sicilia, care intră în banda portocalie. Nu sunt permise deplasările între regiuni (nici măcar cele galbene), nici măcar pentru a ajunge la a doua casă.

Ordonanța semnată de ministrul sănătății Roberto Speranza a adus Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Sicilia și Calabria în zona portocalie de la 11 ianuarie . Dar și în restul Italiei există situații de risc foarte ridicate.

Există o creștere a ratei de creștere a cazurilor și vârsta medie a celor care se infectează și a celor care din păcate mor rămâne constantă”, explică președintele Institutului Silvio Brusaferro.

Dintre noile restricții din 16 ianuarie, interzicerea circulației între regiuni este cea mai puternică măsură. Chiar și între cele din zona galbenă – cu excepția motivelor de muncă, sănătate, urgență. Înseamnă că nu se poate merge la a doua casă și nu se pot face călătorii dincolo de granițele regiunii.

Iată ce puteți face astăzi, 10 ianuarie (zonă portocalie).

– puteți merge la magazine: acestea pot rămâne deschise astăzi până la 21:00;

– barurile și restaurantele vor fi închise: dar puteți lua mâncare până la ora 22:00 și puteți comanda acasă;

– vă puteți deplasa liber în municipiul unde locuiți între 5 și 22;

– se interzice părăsirea municipiului dvs., cu excepția motivelor de necesitate, urgență sau sănătate. Excepție fac cei care locuiesc în municipii „cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță care nu depășește 30 de kilometri de granițele aferente ale localității, cu excluderea în orice caz a deplasărilor către capitalele provinciale”.

Pot merge la rude sau prieteni?

Da, dar nu în afara regiunii, iar persoanele care merg în vizită în altă casă trebuie să fie maxim 2, în calcul nu intră copiii sub 14 ani sau persoane cu dizabilități sau persoane care nu sunt autosuficiente care locuiesc împreună. Puteți merge într-o singură casă pe zi și respectând timpii de stingere. Întoarcerea la domiciliul în care aveți reședința sau domiciliul este întotdeauna permisă.

Pot merge la o a doua casă, chiar și una închiriată?

Da, este posibil să mergeți la o a doua casă, dar numai dacă se află în regiunea în care vă aflați. Acest lucru se aplică și în cazul în care a doua casă este o casă rezervată pentru turism – de exemplu, dacă închiriez o casă pentru câteva zile în regiune. Va fi suficient să arătați contractul de închiriere în timpul unei eventuale verificări.

Pot merge la un magazin în afara municipiului meu?

Da: așa cum a explicat deja guvernul, cumpărăturile sunt una dintre cauzele care justifică ieșirea în afara municipiului în care locuiți, dacă municipalitatea adiacentă propriului dvs. are magazine care sunt necesare pentru nevoile dvs., și dacă sunt prețuri mai convenabile. Deplasarea trebuie să fie întotdeauna autocertificată.

Când este necesară autocertificarea?

În zilele „portocalii”, autocertificarea este folosită pentru a părăsi municipalitatea: iar acest lucru, așa cum s-a menționat mai sus, este posibil din motive de muncă dovedite, din motive de sănătate și de urgență. De asemenea, va fi folosit pentru a trece de la municipalități cu o populație care nu depășește 5 mii de locuitori și pentru a merge, în propria regiune, la o a doua casă sau pentru a vizita prieteni și rude (cu regulile stabilite mai sus). Formularul este, de asemenea, utilizat pentru a vă deplasa în timpul carantinei nocturne.

În timpul zilelor „roșii”, formularul este, de asemenea, utilizat pentru a vă deplasa în timpul zilei în interiorul propriului municipiu, precum și pentru a intra și a părăsi orașul pentru „nevoile dovedite de muncă”, din „motive de sănătate” și din „alte motive admise de reglementările actuale „.

Mâine, 11 ianuarie, Italia revine la zone galbene și portocalii

Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Calabria și Sicilia vor intra, de luni, 11 ianuarie, în zona portocalie.

Celelalte regiuni vor rămâne în zona galbenă.

Nu vor exista regiuni în zona roșie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Preot român din Italia, poezie împotriva „Noii Ordini” a lumii: „Păpușari ascunși în umbră / Agresează omenirea…”

A pierdut controlul asupra mașinii, român de 30 de ani mort în accident la Bologna