in

Au furat pe teritoriul mafiei, români „pedepsiți” la Palermo

Agenții de la Echipa mobilă din Palermo efectuează anchete privind rănirea a doi români, care sunt cumnați, și a unui palermitan, fapte întâmplate la mică distanță unul de celălalt, vineri 20 septembrie. Viorel Kirial, de 37 de ani, a fost rănit de cinci gloanțe de 7,65 mm în mână, în genunchi și în piept pe via Villagrazia, și a fost internat la spital, păzit de agenți.

A doua rănire a avut loc pe via della Giraffa în cartierul Bonagia: Stancu Gheorghiță, de 35 de ani, internat la Policlinico, a fost lovit cu bâte și cuțite de doi necunoscuți sosiți la bordul unei mașini de culoare albă.

În fine, un italian, Ivan Raro, de 20 de ani, s-a prezentat la serviciul de urgență de la Policlinico cu răni la torace și brațe. Interogat de organele de anchetă tânărul a susținut că s-a rănit în timp ce tăia un pepene.

Mașinile românilor, incendiate în Sicilia

Versiunea, însă, nu a convins poliția care a inserat acest ultim episod în contextul rănirii celor doi români. Toate investigațiile efectuate până acum ar putea încadra ceea ce s-a întâmplat vineri seara într-un raid de pedepsire împotriva unui grup de români din partea unor agresori palermitani.Dubla tentativă de omor ar fi fost comisă după o încăierare în care au fost implicați românii și un alt grup de persoane. Se pare că românii au fost surprinși furând dintr-un apartament. Agresorii s-ar fi întors înapoi și ar fi încercat să ucidă cele două victime, apoi ar fi fugit.

Banda lui Papuc, arestată în Sicilia

Noua criminalitate

Noua criminalitate din Palermo sosește din Est, scrie La Repubblica, referindu-se și la episodul celor doi români răniți aproape mortal (foto stanga, unul dintre românii răniţi). Secția Omoruri de la Echipa mobilă nu exclude pista unui raid punitiv din cauza unei ingerințe a românilor în afacerile răufăcătorilor palermitani poate pentru că au furat din locuința greșită sau pentru că au încercat să ia o pradă ce trebuia împărțită.

Psihoză anti-români la Ribera, intervine primarul. „Nu trebuie culpabilizați toți românii”

„Nu este exclus ca mafia să fi pus ochii, într-o perioadă de criză ca cea pe care o traversăm, și pe afacerile bandelor străine„, afirmă un investigator. Românii – în ultimele șase luni au fost arestați circa zece – sunt experți în jafuri în apartamente, în special ale bătrânilor.

În unele cazuri sosesc în pragul ușii dându-se drept poștași. Bat victimele, le pun căluș și le fură bijuteriile și banii. în alte cazuri se „infiltrează” ca îngrijitori sau menajere și apoi devin informatori ai palermitanilor. Dar sunt abili și în traficul de droguri și în exploatarea prostituției, medii privilegiate de anchetele privind focurile de armă, mai scrie la Repubblica.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mort în containerul de gunoi. „O scenă înfiorătoare”

Maestrul Constantin Udroiu: „Romanii au colonizat Dacia și acum noi ne întoarcem să colonizăm Italia”