in

Mort în containerul de gunoi. „O scenă înfiorătoare”

Constantin Cornel, de 43 de ani, nomad de origine română, a fost găsit mort, în seara de luni 16 septembrie, la așa-numita „insula ecologică” Ecocentro din San Donato Milanese (provincia Milano). Carabinierii i-au găsit rudele, care au procedat la recunoașterea corpului.

Cornel fura dintr-un container, când a fost strivit de capacul greu al acestuia. Căuta printre deșeurile cele mai „apetisante” mici aparate electrocasnice, material feros și mobilă. O adevărată mină de aur care, din câte explică responsabilii platformei, atrage în mod regulat bande de „reciclatori” abuzivi, hoți și jefuitori, în speciali nomazi din diferitele tabere abuzive existente în zonă.

Este probabil ca și de această dată, poate după-amiaza târziu, unul sau mai mulți nomazi, care potrivit martorilor frecventează în mod regular zona în căutarea de material de recuperat, ar fi decis să verifice ce se afla în containerul mare. Rămâne de înțeles cum capacul s-a închis atât de violent și de brusc încât să blocheze și să ucidă bărbatul.

Militarii au vorbit îndelung cu partenera de viață a bărbatului, care a afirmat că soțul era singur, când a plecat în după-amiaza zilei de luni, și că nu s-a mai întors în tabăra de nomazi. S-a dus la Ecocentro din San Donato, cu cea mai mare probabilitate pentru a sustrage fier vechi pentru a-l revinde apoi pe piața neagră.

Cornel Constantin a sărit gardul pieței ecologice, apoi s-a îndreptat către containerele cu electrocasnice și materiale feroase. S-a urcat pe unul dintre aceste mari containere, introducându-și capul pentru a vedea ce conțin. Dintr-odată s-a declanșat închiderea hidraulică a containerului: capacul mare a fost coborât și bietul om nu a reușit să-și scoată capul la timp, acesta fiindu-i zdrobit.

Salerno, cadavrul unui român găsit descompus în casă

Corpul lui Constantin a fost găsit „spânzurat” de container, atârnând în aer, de către angajații de la Ecocentro care au lansat alarma. Constantin a lucrat ocazional, a avut mici probleme cu justiția, dar per total a avut o viață liniștită. Pe 28 septembrie ar fi împlinit 43 de ani.

„O scenă înfiorătoare”

Primarul din San Donato, Andrea Checchi, a fost ore la rând la locul în care a fost găsit cadavrul. „Să vezi un om care și-a pierdut viața în încercarea de a fura deșeuri a fost o scenă înfiorătoare: am simțit furie și în același timp mâhnire dându-mi seama până la câte riscuri te poate împinge sărăcia extremă”.

Astăzi ar fi trebuit să plece în ţară, româncă ucisă cu un cuţit în inimă la Rimini

„Imediat ce am aflat vestea, m-am dus imediat la platformă pentru a vedea personal care este situația – a explicat -: a fost impresionant și foarte trist”. În afară de forțele de ordine și de personalul sanitar, au fost prezenți și câțiva funcționari de la primărie, alături de consilierul cu delegație pentru Ecologie, Andrea Battocchio.

Acesta din urmă reflectează: „Cu siguranță nu este primul caz de furt care are loc în interiorul structurii, în trecut s-au înregistrat deja diferite episoade: acel container conține deșeuri tehnologice, cum sunt aparatele de înregistrare video, monitoarele de computer, televizoarele vechi, materiale care nu mai funcționează, cu toate acestea continuând să fie în vizorul unor persoane care se expun unor pericole, gândindu-se că pot găsi ceva”.

Mihai Istoc, accidentat mortal la muncă, a fost aruncat la gunoi de angajatorii italieni

Bărbatul care căuta materiale de pe urma cărora ar fi putut obține ceva bani s-a dus acolo din tabăra din Sant’Arialdo, în apropiere de Chiaravalle, la câțiva pași de zona Poasco. „Bineînțeles – menționează consilierul Battocchio -, deja cunoaștea locul și știa ziua în care ar fi găsit containerul plin„.

Un grup de conaționali care trăiește în aceeași tabără, s-a dus în orele succesive la Monticello, unindu-se în durerea pierderii unuia dintre ei.

Tocmai acestor persoane, care trăiesc din mici furturi, li se adresează Battocchio, care încheie: „Aș vrea să le spun lor, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete, că este foarte periculos să se apropie de containerele cu deșeuri: nu numai tipul de mecanisme poate fi cauză de grave accidente, ci în interiorul containerelor ar putea găsi solvenți și alte materiale nocive”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, sub cod portocaliu: trei zile de ploi abundente şi temperaturi scăzute

Au furat pe teritoriul mafiei, români „pedepsiți” la Palermo