Banii Camorrei, investiți în România: arestări și sechestre de milioane de euro

În România era considerat investitor, construia blocuri și avea diferite afaceri. Dar banii veneau din afacerile murdare ale Camorrei. Procurorii DIICOT l-au reţinut joi, 12 aprilie pe italianul Nicola Inquieto, care are numeroase afaceri în România, pentru spălare de bani şi pentru asociere în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Districtuală Antimafia din Napoli.

Împreună cu Nicola Inquieto (43 de ani), a fost reţinut în Italia fratele său Giuseppe. Conform procurorilor italieni, cei doi fraţi au investit bani care aparţin clanului mafiot Casalesi, condus de temutul boss Michele Zagaria, în închisoare din 2011 și condamnat deja la trei pedepse pe viață.Nicola Inquieto, care locuieşte de mulţi ani la Piteşti, a construit sute de apartamente prin firmele sale, Italy Construcții și Daniela Construcții, şi deţine cel mai modern centru spa din Argeş, Vitality Spa.

„Operațiunea Transilvania“, așa s-a numit ancheta efectuată de procurorii români și italieni, care a dus la sechestrul a 400 de apartament în Piteși, a unei societăți pe acțiuni și a unei companii de construcții.

Procurorii români şi italieni au strâns sute de interceptări telefonice şi ambientale şi mii de documente bancare.

Nicola Inquieto, arestat în România

Michele Zagaria, șeful clanului Casalesi

Mafiot din ‘Ndrangheta, declarat mort de familia sa, afacerist în România: firme de construcții, restaurante și președinte al unei fundații

Căsătorită cu un sicilian, într-un sat de mafioți celebri: «Sunt ca într-o colivie de cleştar. Rolul femeii aici este de a fi mamă şi soţie»