in

Bătăușul de români, candidatul la Senat Emanuele Dessì (M5S), a devenit subiectul zilei în campania electorală din Italia

Emanuele Dessì, candidat al partidului populist Mișcarea 5 Stele (M5S) la Latina, lângă Roma, a devenit subiectul zilei în Italia. Toate marile cotidiene deschid edițiile online cu scandalul provocat de acest personaj care are toate șansele să ajungă senator al Republicii italiene.

M5S, partid care predică intransigența față de orice ilegalitate, aflat pe primul loc în sondaje, este acuzat că nu a verificat bine candidații. S-a descoperit acum că acest Dessì s-a afișat și s-a fotografiat într-o sală de box cu Domenico Spada, fost campion mondial la box, membru al familiei mafiote de romi Spada, care controlează Ostia. Domenico Spada a fost condamnat în primă instanță la 7 ani pentru cămătărie. În urmă cu câteva zile, au fost arestați zeci de exponenți ai clanului Spada.

Dar nu numai atât. Emanuele Dessì, care are toate șansele să ajungă senator, s-a lăudat într-o postare pe FB, în 2015, că „a bătut un român”, și nu e prima oară. Postarea e halucinantă și este scrisă în stilul unui huligan, mai degrabă decât a unui politician responsabil. „Pentru a treia oară în viața mea a trebuit să bat un băiat român care mi-a adresat insulte în limba sa maternă – a scris Dessi 26 octombrie 2015 -, a spus „sugi …“ în limba lui, fără să-și dea seama că de-acum toată lumea cunoaște insultele în limba română. Erau trei, dar după ce a căzut unul, ceilalți au renunțat.”

Joi seară, la emisiunea „Piazzapulita” de pe canalul LA7, condusă de Corrado Formigli, tupeul personajului a fost șocant. Încolțit de un jurnalist, Dessi a recunoscut că stă într-o casă a primăriei pentru care plătește chirie de 7 euro pe lună, declarându-se fără niciun venit. Evident, o minciună.

Mai precis 7 euro și75 de cenți pe lună. 93 de euro pe an. Este chiria plătită de Emanuele Dessì pentru o locuință socială în centrul localității Frascati, lângă Roma. „De ce plătesc atât de puțin? Pentru că nu am venituri. Locuiesc în acea casă pentru că sunt o persoană săracă. Nu am venituri „. Veniturile declarate de Dessi sunt zero, dar – după reconstrucția reporterilor Piazzapulita – candidatul la Senat conduce două companii, iar într-o convorbire cu un consilier local s-a lăudat că încasează bani la negru.

Liderul M5S, Luigi Di Maio, candidat la funcția de prim ministru, a promis că va verifica, iar dacă se confirmă, Dessi va trebui să părăsească partidul. „Eu sunt liderul politic al Mișcării și datoria mea este să protejez mișcarea. Mulțumesc jurnaliștilor care au adus la cunoștință acest caz. Am început toate verificările în această dimineață, dacă este adevărat, atunci nu vom avea nicio problemă să renunțăm la el, acești oameni nu pot sta în partidul nostru”, a spus Di Maio.

Sorin Cehan

«Criminali». Luigi Di Maio, vicepreședintele Camerei Deputaților de la Roma și potențial premier, a declarat război românilor

https://www.gazetaromaneasca.com/observator/prim-plan/rocco-casalino-m5s-qam-declarat-c-romanul-miroase-pentru-c-interpretam-un-rol-nu-sunt-rasistq/

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Programul de guvernare pentru românii din străinătate: vorbă lungă…

Întoarcerea în țară a românilor e ultima opțiune: ”Pleacă din Spania, dar se duc în Nord”