in

Berlusconi pleacă azi la Bucureşti cu patru miniştri. Vezi agenda summitului (video)

Roma 30 mai 2011- Silvio Berlusconi va sosi azi la Bucureşti, pentru un summit româno-italian care va dura până mâine, marţi, 31 mai.

Berlusconi va fi ȋnsoţit de patru din miniştrii săi, conform unor surse guvernamentale citate de agenţia Agerpres. Este vorba despre: ministrul de interne Roberto Maroni, ministrul de externe Franco Frattini, ministrul Justiţiei Angelino Alfano şi ministrul pentru dezvoltare economică, Paolo Romani. Prezenţa celor patru miniştri italieni nu a fost, ȋnsă, confirmată de surse italiene.

In cadrul ȋntâlnirii la nivel ȋnalt, care se va desfăşura la Palatul Victoria, Berlusconi va discuta şi cu omologul său român, Emil Boc, ȋn cadrul unei ȋntrevederi tête-a-tête.

Printre subiectele aflate ȋn agendă, se află chestiunea aderării României la Spaţiul Shengen, cooperarea economică şi perspectivele financiare ȋn cadrul Uniunii Europene şi, nu ȋn ultimul rând, situaţia comunităţii de români din Italia.

Mâine, 31 mai, Berlusconi se va ȋntâlni şi cu preşedintele României, Traian Băsescu.

Este vorba de al doilea summit interguvernamental româno-italian: primul s-a desfăşurat  pe 9 octombrie 2008 la Roma, iar România a fost reprezentată de primul ministru de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, care a fost ȋnsoţit de opt miniştri din guvernul său.

Vezi mai jos imagini de la conferinta de presa de la primul summit romano-italian (9 octombrie 2008):

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vin alegerile, cresc salariile şi pensiile

Declaratii de venit pe anul 2010