in

Berlusconi: “Românii din Italia, persoane de ȋncredere”

“Românii din Italia sunt apreciaţi ca persoane de ȋncredere, care muncesc serios, iar acea situaţie care a apărut acum doi ani este deja de domeniul trecutului”- a declarat, ieri, Silvio Berlusconi la Bucureşti, ȋn timpul conferinţei de presă susţinută ȋmpreună cu premierul român, Emil Boc, citat de HotNews.ro. Potrivit premierului italian, “în Italia, trăiesc şi lucrează peste 1,2-1,3 milioane de cetăţeni români”. 

Boc: “Românii din Italia au acces doar la 60% din domenii, pe piaţa muncii din Italia”

Pe agenda discuţiilor ȋntre cei doi şefi de guvern s-a aflat şi chestiunea accesului complet al românilor pe piaţa muncii din Italia, restricţionată şi ȋn 2011: "Am abordat cu premierul Berlusconi problema eliminării restricţiilor pentru muncitorii români care sunt ȋn Italia. Sperăm ca ȋn perioada următoare sa fie eliminate ultimele restricţii care vizeaza cetatenii romani care lucreaza in Italia, astfel ȋncât cetăţenii romani sa beneficieze de aceleaşi drepturi de care beneficiază şi ceilalţi cetăţeni europeni. Acum există cam pentru 60% din domenii piaţa muncii liberalizată, urmează ca pentru restul de 40% să se realizeze o liberalizare a pieţei forţei de muncă ȋn perioada urmatoare", a declarat premierul Emil Boc.

Berlusconi a subliniat ȋncă o dată că Italia sprijină aderarea României la spaţiul Schengen, ȋncepând cu 2011. Premierul italian a felicitat, ulterior, guvernul român, pentru măsurile de austeritate luate ȋn ultimele luni.

Cei doi premieri au mai discutat despre colaborarea economică ȋntre cele două ţări, Berlusconi amintind de faptul că ȋn România există “peste 16.000 de ȋntreprinderi italiene, cu peste 800.000 de angajaţi”. “Intenţionăm să avansăm şi ȋn ceea ce priveşte schimbul turistic dintre cele două ţări”- a mai adăugat Berlusconi.

M.C.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, al doilea datornic din lume la FMI

Paul Cocoloş, 21 ani, o mare promisiune a boxului în Italia