in

Halucinant: Biserica ortodoxă română din Bergamo va fi transformată în moschee. Părintele Gheorghe: «Trăim o catastrofă!»

Parohia ortodoxă română a încercat din răsputeri să păstreze biserica, dar la licitație musulmanii au dat cu 9.000 de euro mai mult și au cumpărat localul. Șoc pentru enoriașii români din Bergamo: Asociația Musulmanilor din Bergamo le cumpără biserica pe care o folosesc ortodocșii români din 2015. Ar fi pentru prima dată în Italia când o biserică creștină s-ar transformă în moschee.

Astfel o vor transforma în moschee, ocolind legea regională aprobată de Lega, care interzice construirea de moschei. Edificiul este deja loc de cult, deci nu va încălca așa-zisă lege anti-moschei din regiune.

Localul a fost scos la licitație în 25 octombrie și oferta cea mai mare a fost cea a islamicilor, cu 418.700 euro.

Lângă biserică este în construcție Academia națională a Gărzii de Finanțe.

Avizul de licitație a fost publicat în 20 septembrie, plecând de la baza de 417.700 euro.

Au depus oferte Dieceza ortodoxă română, un grup de investitori în domeniul hotelier, dar islamicii i-au bătut pe toți. Oferta musulmanilor a fost cu 9.000 de euro mai mare decât cea  a românilor, care foloseau biserica din 2015.

Știrea a declanșat imediat reacții politice: “La Bergamo, în Regiunea care vrea să împiedice construirea de moscehi regulare, s-a ajuns ca musulmanii să cumpere, de la aceeași Regiune, o biserică – declară Jacopo Scandella, consilier regional Pd – . Este vorba de un loc destinat cultului, deci nu intră în restricțiile legii regionale. Pentru Lega lui Salvini este un autogol. De data aceasta, normele absurde dorite de Lega vor afecta comunitatea creștinilor ortodocși, care azi utilizează capela pusă în vânzare „.

Părintele Gheorghe Veleșcu este supărat

«Trăim o catastrofă», a recunoscut, pentru cotidianul „Eco di Bergamo”, părintele Gheorghe Veleșcu, parohul parohiei „Sfântul Apostol Toma”, cu hramul pe 6 octombrie, din Via dello Statuto 22. Parohia are circa 2.400 de credincioși.

«Contractul nostru expiră pe 30 iunie 2019, între timp va trebui să găsim o soluție: și pentru că avem circa 60 de icoane de mutat, dintre care 40 de dimensiuni mari, chiar de 1,70 metri. Fără a pune în calcul faptul că am investit cel pțin 100.000 de euro pentru a amenaja localurile și conectarea la utilități, bani pe care nimeni nu ni-i va restitui», a mai spus părintele.

Imad El Joulani îi invită pe ortodocși să-și țină sliujbele în moschee, cu condiția să facă cerere înainte

Preotul român spune că este dificil de acceptat oferta musulmanilor. Imad El Joulani, președintele Consiliului asociației musulmanilor din Bergamo a declarat: «Vom menține locul de cult. Pentru noi nu e nicio problemă să dăm fraților noștri creștini aceste spații, atunci când vor face cerere pentru slujbele lor, dar, sigur, în momente diferite de ale slujbelor noastre»

«Avem nevoie de localuri adecvate pentru familiile noastre și copiii noștri, aceasta era biserica noastră, frații nu se comportă așa», a replicat părintele Gheorghe.

Lega este în alarmă: «Vom verifica actele licitației pentru a vedea dacă au fost respectate condiiile pentru monumente istorice și dacă sunt condiții de a o anula», au spus deputații Daniele Belotti și Alberto Ribolla. Leghiștii vor cere Superintendenței artistice să verifice dacă vor fi conservate elementele artistice și dacă cei care au câștigat licitația au integritate morală. El Joulani a fost implicat într-un proces pentru fraude legat de fonduri de investiții din Qatar pentru moscheea din Bergamo.

Scandal la Ivrea: «Nu cedăm biserica românilor». Rezidenții, împotriva vânzării bisericii către comunitatea românească

Biserică istorică din secolul IX devine ortodoxă, proteste la Asti: ”Vrem să ne păstrăm parohia”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șocant: Un eurodeputat leghist A CĂLCAT CU PANTOFUL foile comisarului european Moscovici VIDEO

35 de studenți români au susținut examenul de disertație la Universitatea Aldo Moro din Bari