in

Bătută de doi hoţi români, de faţă cu fetiţele ei: “Omorâţi-mă, dar nu intru în casă cu ele”

Doi români de 20 şi 22 de ani au fost arestaţi la Verona după ce au încercat să jefuiască o femeie de 43 de ani, de faţă cu cele două fiice ale ei, de cinci şi opt ani. Femeia s-a opus agresiunii şi a fost lovită de hoţi.

Agresiunea a avut loc  în dimineaţa zilei de 16 noiembrie la Montorio, un cartier din Verona. Alessandra Boccanera ieşea pe poarta casei cu fiicele de 5 şi 8 ani când a fost atacată de nişte hoţi care i-au pus un pistol la tâmplă, ameninţând că o vor ucide. Femeia, de 43 de ani, avea în poşetă 140 de euro obţinuţi prin colectarea de fonduri în favoarea Fundaţiei contra fibrozei chistice din care face parte şi s-a opus jefuitorilor.

În acel moment unul dintre răufăcători a încercat să ia fiica cea mai mare, care la rândul ei a reacţionat muşcând mâna agresorului. Mama nu a cedat nici măcar când celălalt hoţ i-a aplicat un pumn în faţă fracturându-i nasul, şi s-a opus şi urletele sale au atras atenţia unei vecine care a chemat carabinierii.

Militarii au interceptat jefuitorii în timp ce încercau să urce într-o maşină, furată cu câteva zile înainte; urmărirea a continuat prin viile din zonă unde cei doi hoţi au fost blocaţi şi arestaţi. Sunt doi români, de 22 şi 20 de ani.

Femeia are septul nazal fracturat. «Frica mea cea mai mare era pentru copile, nu pentru mine», a spus ea, povestind dramatica secvenţă a agresiunii, în faţa casei sale din Montorio: «Aveau cagule. Unul dintre jefuitori ţinea o fetiţă, celălalt mi-a pus pistolul la tâmplă. Pe cealaltă fetiţă o ţineam în spatele meu. Urlau la mine: “vrem banii”».

Alessandra Boccanera, însă, nu s-a lăsat copleşită de teroare: «Am început să le dau pumni în zonele intime», continuă, «până m-am rănit la mână». Nimic de făcut: «El ca răspuns mi-a dat un pumn în nas», adaugă femeia. Putea fi sfârşitul, şi pentru că lovitura a fost atât de violentă încât a făcut-o să cadă la pământ. «M-am ridicat din nou şi am văzut că şi fetiţele erau ţinute de celălalt hoţ», îşi aminteşte. Românul târăşte femeia spre casa care se află lângă curtea cu garaj, şi la care se poate ajunge de pe scări. «Continuam să urlu şi el îmi acoperea gura. I-am muşcat-o şi mi-a dat alt pumn», mai povesteşte victima. Forţele lipsesc, copilele plâng disperate şi cea mai mare îşi imită mama şi muşcă mâna celuilalt hoţ. Apoi îi imploră pe cei doi români: «Nu-mi omorăţi mama, vă rog».

După cei doi pumni, mama se ţine cu greu pe picioare. Are un singur obiectiv: să nu intre în casă cu hoţii aşa cum continuă să-i ceară. «Ar fi fost sfârşitul», s-a gândit pe timpul agresiunii, «nu aş mai fi putut cere ajutor. Şi îmi era teamă de violenţe asupra fiicelor mele». Nu se ştie cum dar îşi păstrează o luciditate de invidiat. În timp ce jefuitorul o târăşte către scări, decide să ia cheile casei şi să le arunce în pădurea din apropiere. Nu reuşeşte, le aruncă doar până la gardul viu de la grădina sa. În schimb câştigă alte clipe preţioase şi apoi se pune din nou să urle: «Omorâţi-mă, dar nu intru în casă cu fiicele mele», strigă. Este salvarea ei.

Vecina, de fapt, aude această ultimă frază. Iese imediat din casa ei în pijama: «Mă gândeam că li s-a întâmplat ceva fetiţelor», a spus apoi. Femeia («să nu scrieţi cine sunt») strigă la soţ să cheme 113 chiar dacă apoi vor fi carabinierii cei care vor interveni. Cei doi români sunt dezorientaţi. «În acel moment au vorbit în limba lor», povesteşte Alessandra. Înţeleg că sunt în capcană şi decid să fugă prin spatele casei. Lasă parcată în afara casei maşina Ford Fiesta furată la Cavaion. Fuga lor va dura puţin.

Carabinierii îi arestează la circa doi kilometri distanţă pe via Vegron. «Au fost minunaţi, excepţionali», a comentat soţul Giancarlo Guerrini, întreprinzător.

Cei doi români, ale căror nume nu au fost furnizate până acum, sunt în închisoare. Vor răspunde pentru o mulţime de acuzaţii: se merge de la sechestrare de persoană în scop de jaf, la lovire, tăinuire de maşină furată, deţinere abuzivă de armă până la tăinuirea pistolului. Însă carabinierii au fost suprinşi în special de găsirea unor panglici în rucsacul românilor. Atacul asupra vilei avea un plan cu totul diferit faţă de ce s-a realizat. Cei doi hoţi vroiau să ducă mama şi fiicele în casă pentru a le lega aşa cum se întâmplă de obicei pe timpul atacurilor în locuinţe. Planul lor, însă, a eşuat. Carabinierii nu exclud ca românii să fi pregătit planul de câteva zile având în vedere că soţul obişnuieşte să părăsească locuinţa dimineaţa foarte devreme.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fimul „Panihida” al regizoarei Ana-Felicia Scutelnicu, premiat la Festivalul de la Roma VIDEO

Gerard Butler, protectiv cu Madalina Ghenea