in

Carantină nocturnă în Lombardia, Campania și Lazio, iată formularul de autocertificare. Amenzi între 400 și 3.000 de euro pentru contravenienți

Există trei regiuni care au stabilit deja carantina nocturnă preventivă pentru a contracara răspândirea Coronavirusului. Acestea sunt Lombardia, Lazio și Campania, cele trei zone care în ultimele perioade au înregistrat cea mai semnificativă creștere a cazurilor pozitive.

În aceste Regiuni se poate circula numai cu declarație pe proprie răspundere. Formularul trebuie completat și prezentat poliției în caz de control.Începând de joi pentru Lombardia, și vineri pentru Lazio și Campania, prin urmare, de la 23.00 (24.00 pentru Lazio) până la 5 dimineața vă puteți deplasa doar pentru nevoi dovedite: necesități dovedite de muncă, situații de necesitate sau urgență, motive de sănătate. În plus, totuși, este întotdeauna permisă „întoarcerea acasă sau la reședință”.

Oricine este găsit circulând fără un motiv valabil riscă să fie pedepsit cu „sancțiunea administrativă a plății unei sume de la 400 la 3.000 de euro”, astfel cum se prevede la articolul 4 din Decretul legislativ 25 martie 2020, nr. 19.

Lazio a emis noua ordonanță care prevede măsuri mai stricte marți seară. Guvernatorul Nicola Zingaretti, împreună cu ministrul Sănătății Roberto Speranza, au stabilit o interdicție de circulație de la 24 la 5, începând de vineri 23 octombrie.

Noile reguli vor fi valabile 30 de zile și vor depinde apoi de curba epidemiologică.

Prin urmare, va fi obligatorie deținerea autocertificării în caz de călătorie de noapte. Scopul este de a limita circulația pe timp de noapte cât mai mult posibil, astfel încât să contracareze creșterea internărilor Covid.

Începând cu ora 23:00 astăzi, joi, 22 octombrie, pentru a vă deplasa în regiunea Lombardia va fi necesar să demonstrați „necesitatea”. Ideea este de a preveni un al doilea val violent de coronavirus. Din acest motiv, președintele Regiunii Attilio Fontana, în acord cu primarii și ministrul Speranza, a ales să oprească mobilitatea nocturnă în Regiune. Între orele de interdicție, localurile și magazinele trebuie să fie închise.

Același lucru este valabil și pentru Campania. Și aici guvernatorul Vincenzo De Luca a ales să stabilească o interdicție de la 23:00 la 5:00. Măsura va intra în vigoare de vineri 23: „ Vineri la ora 23:00, totul se închide și în Campania, așa cum se întâmplă și în Lombardia ”, a spus De Luca.

O serie de restricții de circulație au fost introduse și de Piemonte și Liguria.

Puteți descărca formularul de autocertificare de AICI

Ministerul de Interne a publicat noul formular, care va fi utilizat în toată Italia pentru a evita amenda, dacă se circulă în timpul orelor interzise. Deocamdată, regiunile care au prevăzut restricții de circulație sunt Lombardia, Lazio, Campania, Liguria și Piemonte.

Formularul trebuie completat de fiecare dată și prezentat poliției, care poate efectua apoi verificările ulterioare. În cazul unei vizite la o rudă sau alte persoane din motive urgente, nu este obligatoriu să indicați detaliile acestora din motive de privacy
 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Grav accident rutier la Cremona, un român și iubita lui s-au răsturnat cu mașina, fata a murit la spital

Macerata, și-a exploatat iubita minoră pentru a face rost de bani pentru droguri, român condamnat la trei ani de închisoare