in

Cazul fetiţei de 3 ani uitată în parc/ Anchetatorii pentru GR:“Probabil fetiţa nici nu şi-a dat seama că e singură”

Duminică, 22 mai, o familie de români şi-a uitat fiica, de trei ani, într-un parc de lângă localitatea Velletri, lângă Roma, după un picnic in aer liber. Părinţii, împreună cu câţiva prieteni de familie, s-au urcat în maşini şi s-au întors acasă, la Roma, unde şi-au dat seama că unul din cei cinci copii ai lor- fetiţa de 3 ani- lipsea la apel. Imediat după ce şi-a dat seama că şi-a uitat fiica la iarbă verde, tatăl a făcut cale întoarsă, în căutarea copilului.

Găsită de un poliţist

Între timp, un poliţist din localitate, aflat din întâmplare în parcul Pratoni de Vivaro, a găsit-o pe fetiţă şi, după ce şi-a dat seama că e singură, a condus-o la cazarma carabinierilor din Velletri. Acolo a sosit şi tatăl ei, care a putut să o aducă, în sfârşit, acasă.

Un nou caz “Elena”?

Întâmplarea româncei uitate în parc a atras atenţia presei din Peninsulă, care a acordat episodului un spaţiu amplu, mai ales după ce opinia publică italiană a fost zguduită de un caz asemănător. În aceeaşi zi, la Ancona, a decedat o fetiţă de numai doi ani, uitată de tatăl său în maşină, timp de 5 ore, în localitatea Teramo. “La Repubblica” s-a ocupat pe larg de cazul fetitei romance, descriind disperarea copiluluii în căutarea mamei şi făcând o paralelă directă, în introducere,  cu episodul tragic de la Teramo.

Fotografie cu romi

Mai mult, publicaţia NanoPress a ilustrat episodul cu o fotografie în care se observă două femei de etnie romă, sub titlul “Un cuplu de români îşi uită fetiţa la iarbă verde”.

“O familie normală”

In legătură cu cele întâmplare duminică, la Pratoni de Vivaro, am cerut detalii de la căpitanul Marco Piras, şeful cazarmei unde fetiţa a fost adusă duminică. În primul rând, căpitanul Piras a clarificat că nu este vorba despre o familie de romi, ci de un cuplu de români, “care se aflau cu prietenii şi cei cinci copii la iarbă verde, o familie normală”.

“Părinţii fetiţei erau însoţiţi de alţi prieteni, erau mai mulţi adulţi şi copii. Tatăl ne-a povestit că au plecat din parc în grabă, după ce a început furtuna. Soţia lui a luat doi copii într-o maşină, iar el alţi doi, în altă maşină. Şi-au dat seama abia la Roma că au uitat-o pe mezină la Velletri. Oricum, fetiţa nu a fost lăsată anume singură în parc”.

“Autostrada periculoasă”

În legătură cu găsirea fetiţei, căpitanul Piras ne-a mai precizat: “Fetiţa a fost găsită în timp ce se plimba singură prin parc, probabil nici nu şi-a dat seama prea bine ce se întâmplă. Zona este frecventată de mai multe familii care vin la sfârşitul săptămânii la iarbă verde. Oricum, situaţia a fost periculoasă, pentru că fetiţă are doar trei ani, iar în apropierea parcului este o autostradă pe care maşinile circulă cu mare viteză. Din fericire, copilul nu a ajuns în stradă”.

Anchetă în curs

Carabinierii de la Velletri au deschis oricum o anchetă cu privire la cele întâmplate, care va clarifica dacă părinţii ar putea fi acuzaţi de abandon de minor: “nu vă pot spune nimic în legătură cu o eventuală acuzaţie, dacă va exista, ea va fi înaintată procuratorului”, ne-a mai precizat şeful carabinierilor de la Velletri.

Vezi alte două cazuri asemănătoare:

Cazul Elenei, fetiţa care a murit după ce a fost uitată de tatăl ei în maşină:

Cazul fetiţei uitată în autobuzul şcolii:

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exclusiv/ Interviu cu Ioana Ungureanu “După 42 de ani la Roma, mă reȋntorc acasă, în Bucureşti”

Corlăţean, de acord cu Crin Antonescu: “De ce ar trebui românii din străinătate să decidă soarta celor care trăiesc în ţară?”