in

Corlăţean, de acord cu Crin Antonescu: “De ce ar trebui românii din străinătate să decidă soarta celor care trăiesc în ţară?”

Într-un interviu acordat TV Ziare.com, senatorul PSD Titus Corlăţean a făcut istoria acuzaţiilor de fraudă electorală la adresa actualei puteri şi a spus că este de acord cu propunerea lui Crin Antonescu, de a condiţiona votul diasporei de plata unor taxe în ţară.

Titus Corlăţean a vorbit despre ceea ce consideră a fi fost grave nereguli în desfăşurarea votului în străinătate în 2009, pe care consideră că autorităţile şi justiţia le-au ascuns.

„Sunt informaţii că mulţi dintre observatori au fost cumpăraţi cu bani, sunt informaţii că s-a votat până în zori, peste noapte s-au răsturnat rezultatele. Am depus foarte multe dovezi la Curtea Constituţională, s-a vorbit de un camion cu dosare, inclusiv în ţară sau că au fost identificaţi oameni care au votat, deşi nu erau în ţară (…) Nu ştim ce s-a întâmplat cu ancheta penală. S-a aşternut o tăcere asupra miilor, zecilor de mii de sesizări”, a spus Titus Corlăţean, pentru la TV Ziare.com.

Senatorul PSD spune că nu se opune, în principiu, votului prin corespondenţă, ci doar acestei variante a lui, pentru că ar fi vorba de „promovarea fără niciun fel de ruşine a unui proiect de fraudare a alegerilor”.

„Potrivit proiectului de lege, nu se doreşte să fie date publicităţii datele, nu e identificată infracţiunea de fraudare – cu alte cuvinte, liber la furat”, a spus Corlăţean.

El consideră că legea nu poate asigura o transparenţă a votului, în condiţiile acestea, căci nu va putea rezolva toate chestiunile, dând ca exemplu faptul că un an şi ceva e prea puţin pentru realizarea bazei de date cu votanţii români din străinătate, operaţiune pe care o consideră „imposibilă” într-un timp atât de scurt.

Senatorul PSD susţine că declaraţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, referitoare la faptul că ar trebui să voteze doar românii din străinătate, care plătesc taxe în ţară, ar trebui discutată.

De ce ar trebui concetăţenii noştri din străinătate să decidă soarta celor care trăiesc în ţară? Suntem voci care sunt împotriva acelui sistem. Eu personal sunt în favoarea pentru ca cetăţenii români din străinătate să poată vota (…) Sunt în favoarea faptului ca românii din străinătate, care contribuie la un anumit efort financiar, să poata vota”, a mai declarat Corlăţean.

Întrebat dacă impunerea votului obligatoriu ar fi o soluţie, Corlăţean s-a arătat împotrivă în acest moment, considerând că „ar fi o soluţie dacă românii ar fi mai avansaţi din punct de vedere al conştiinţei civice”.

„Ar trebui să-i sancţionam pe toţi cei care nu vin la vot, pentru cei săraci ar fi greu să şi plăteasca, e greu de pus în practică. In perspectivă, şi eu aş fi pentru obligativitatea votului”.

(sursa: Ziare.com)

Citeste si:

Crin Antonescu: „Platesti taxe in tara, votezi”

Adrian Chifu despre Crin Antonescu: „Roman impotriva romanilor”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cazul fetiţei de 3 ani uitată în parc/ Anchetatorii pentru GR:“Probabil fetiţa nici nu şi-a dat seama că e singură”

„Mita în vămi” a ajuns la Constanţa