in

Cetățenia italiană, simplificare notabilă a procedurilor. Cererile se vor prezenta online

Până acum numai programarea pentru depunerea actelor se putea obţine online. Cei care doreau să devină italieni căutau (cu multă răbdare) şi rezervau pe site-ul Prefecturii o dată utilă pentru a prezenta personal cererea şi toate documentele necesare. Multiplicarea numărului de cereri, fără o mărire de personal şi resurse în birouri, a convins însă Ministerul de Interne să facă un pas înainte.

Din primăvară, cel puţin în unele provincii, va fi posibil să se prezinte cererea via internet, anexând celelalte documente în format electronic. Totul prin intermediul unei secţiuni speciale a portalului ministerului.

Măsura fusese anunţată în urmă cu câteva luni de ministrul Angelino Alfano, pe timpul unei interpelări în Cameră. Acum se trece la fapte, mai întâi printr-un experiment într-un număr restrâns de prefecturi, apoi prin extinderea la restul Italiei.

Confirmarea soseşte de la Modena, unde noul sistem, explică prefectura, va fi activat din aprilie. „Acesta va permite o simplificare notabilă a procedurilor – se citeşte într-o notă – şi va permite solicitanţilor să prezinte cererile în mod comod de acasă”.

Însă, în aşteptarea micii revoluţii, aspiranţii la cetăţenia italiană care trăiesc la Modena vor trebui să se înarmeze cu răbdare, fiindcă până în aprilie programările sunt suspendate: „Această prefectură nu va pune la dispoziţia solicitanţilor alte date pentru prezentarea cererilor de cetăţenie pe suport de hârtie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Gelozie criminală la Lodi. Și-a ucis soția, apoi s-a sinucis

În Italia scade numărul mamelor foarte tinere şi creşte cel al celor peste 40 de ani