in

Gelozie criminală la Lodi. Și-a ucis soția, apoi s-a sinucis

O iubire obsesivă, o gelozie bolnavă, un omor brutal. Tragedia a avut loc la 4 dimineața, în ziua de 6 februarie, într-un apartament din Lodi, în Lombardia. Nicolae Florian Ștefan, român de 45 de ani, i-a tâiat gâtul soției, Georgiana Denisa Ștefan, de 33 de ani, în baia locuinței și apoi și-a luat viața cu același cuțit.

Potrivit declarațiilor unor prieteni de familie, femeia se pregătea să se ducă la cafeneaua în care lucra deja de 7 ani. Soțul, deja beat la acea oră, a început să se certe din nou cu soția, din cauza geloziei sale obsesive. A atacat-o cu un cuțit, femeia s-ar fi refugiat în baie, dar nu a reușit să scape de loviturile mortale. După ce i-a tăiat gâtul soției, Nicolae s-a sinucis cu același cuțit.


În casă era și fiica lor, Francesca, de 13 ani, și un cuplu de prieteni de familie, de mai mult timp oaspeți în locuința familiei Ștefan. Alarma a fost dată de aceștia din urmă, alertați de urlete și de zgomote, în timp ce micuța dormea.

La fața locului a intervenit o patrulă a poliției care a găsit cele două cadavre și a efectuat primele cercetări. Vecinii îi descriu pe soții Ștefan drept ”o familie foarte normală”: el era un pic mai timid și rezervat, dar educat și amabil, în timp ce femeia era considerată de toți o femeie caldă și mereu zâmbitoare.


 

Fiica de 13 ani (foto), în stare de șoc după cele întâmplate, a fost dusă la bunica maternă, și aceasta rezidentă la Lodi.


 

S-ar părea că bărbatul a premeditat uciderea soției, având în vedere că a lăsat un mesaj: «Deja te-am iertat de prea multe ori. De data asta nu. Trebuie s-o fac». Câteva rânduri, scrise în limba română, prin care Nicolae Ștefan își manifesta intenția de a-și ucide soția, vinovată, după spusele sale că l-a trădat în mod repetat. Este biletul pe care anchetatorii l-au găsit în apartament și care a convins procuratura din Lodi că Nicolae se gândea de mai multe zile să-și ucidă consoarta, cu zece ani mai tânără și cu o atitudine, potrivit lui, prea ”veselă” în privința altor bărbați.

Și când te gândești că ultima fotografie postată de el pe profilul său de Facebook pe 19 ianuarie, care îl arată în timp ce dansa cu Denisa, oferea ideea unui cuplu senin. Astfel că Nicolae comentase la aceasta: «Mă simt fericit și iubit». Două săptămâni mai târziu a ucis-o, în fața fiicei lor.

Ambii din Craiova, s-au mutat la Lodi în urmă cu 8 ani, luând-o cu ei pe fiica Francesca, înscrisă la școala medie Spezaferri din Lodi. Trezită de zgomotele provenite din baie în timp ce tatăl îi tăia gâtul mamei, acum a fost încredințată bunicii din partea mamei.

Denisa, vânzătoare de mai mult timp la Casa del Gelato, una dintre cele mai cunoscute cafenele din oraș, era mereu amabilă cu clienții (motiv care era la baza frecventelor certuri cu soțul); el era rezervat și tăcut. Lucra pe șantierele de construcții, însă nu mai avea de lucru de circa o lună. Depresia și gelozia au creat amestecul mortal. La momentul crimei era deja foarte beat. Mai întâi a rănit-o superficial cu cuțitul. Ea a fugit în baie unde el, după ce a urmărit-o, i-a tăiat gâtul cu o singură lovitură. Apoi a ieșit, a mai băut, a reintrat în baie, a blocat ușa pe dinăuntru și și-a tăiat gâtul. Polițiștii l-au găsit prăbușit pe corpul Denisei, ambii fiind deja morți.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nu există „nu pot”, nu există „nu se poate”

Cetățenia italiană, simplificare notabilă a procedurilor. Cererile se vor prezenta online