in

Nu există „nu pot”, nu există „nu se poate”

Maria Cristiana Tudose

Părinții mei întotdeauna m-au învățat să nu mă opresc, să am întotdeauna un plan și să fiu mereu în mișcare. Mama întotdeauna mi-a spus că în viață nu te poți plictisi, întotdeauna sunt lucruri de făcut și vise de realizat. Am admirat întotdeauna mentalitatea părinților mei, pe care rareori i-am văzut stând degeaba.

Ca oricare copil, când m-am simțit demoralizată, m-am ascuns în brațele mamei mele. Ironia vieții: când suntem mici ne simțim puternici, ca și cum nimic nu ne-ar putea face rău; când ne maturizăm și creștem, ne simțim vulnerabili și atunci realizăm cât sunt de importanți părinții noștri, pentru că ne putem baza pe ei și în brațele lor găsim susținerea sinceră de care avem nevoie.

Greșim, de multe ori considerăm că o îmbrățișare sau o mângâiere sunt dulcegării, dar uităm câte au făcut pentru noi, uităm că timpul zboară și când vom avea nevoie de o îmbrățișare va trebui să ne mulțumim doar cu amintiri, cu sentimente și locuri.

Mama întotdeauna mi-a spus: Nu există nu pot, există doar nu vreau! La început nu credeam, pentru că aveam momente în care, după ce luptam pentru ceva și nu reușeam să-l obțin, parcă simțeam că nu este al meu. Apoi realizam că luptasem prea puțin, că războiul meu era prefăcut pentru că în adâncul sufletului nu-l doream cu adevărat, era un simplu moft, adevăr pe care nu reușeam să mi-l asum.

Putem obține tot ce ne-am propus, trebuie doar să cântărim bine deciziile, să ne dorim cu adevărat acel lucru și să avem încredere proprie. Să luptăm cu fruntea sus, să nu ne lăsăm înjosiți, să nu renunțăm și dacă lucrurile n-au mers așa cum ne-am propus, să recunoaștem că probabil acel ceva era prea mult sau probabil nu era momentul potrivit. Fiecare lucru, fiecare sentiment, fiecare secundă trebuie trăită din plin.

Greșim, de multe ori încercăm să grăbim lucrurile, parcă cineva ne împinge de la spate deși uităm că alergăm către nimic, pentru că această viață este o călătorie, o aventură care merită trăită pentru că ne oferă momente unice, amintiri, bucurii și învățături.

Viața înseamna răbdare, bucurie, încredere, putere, luptă și dragoste. Deseori nu ne mulțumim cu ceea ce avem, parcă nu ne mai putem sătura și avem nevoie de mai mult; ne ambiționăm și ne simțim nedreptățiți, deși nu realizăm că suntem cei mai bogați atâta timp cât avem o familie și suntem sănătoși.

Zi de zi alegem, de multe ori ne subestimăm și spunem din start că nu se poate, suntem pesimiști și ne punem singuri piedici; nu realizăm că totul depinde de noi, de modul în care înfruntăm viața, de starea noastră, de cât putem duce și câte putem ierta, de cât putem asculta, câte cuvinte putem transforma în fapte, câte speranțe avem și cât luptăm pentru a le duce la bun sfârșit.

Totul depinde de noi; noi alegem pe cine iertăm și de cine ne îndepărtăm, cu cine deschidem o nouă prietenie și pe cine căutăm atunci când dăm de greu; noi alegem cum să ne trăim propria viață, la ce tabieturi putem renunța, ce schimbări putem face de dragul nostru și al celor dragi. Alegem pentru cine plângem, lângă cine rămânem, pe cine iertăm și rezultatul depinde de noi.

Trebuie să păstrăm în jurul nostru doar oameni de la care avem ce învăța, oameni care ne pot bucura sufletul în momentele grele, oameni care știu ce înseamnă o vorbă dulce, oameni care ne pot calma atunci când lumea parcă este împotriva noastră, persoane sincere și modeste, oameni care văd lucrurile într-un mod optimist și n-au prejudecăț, oameni care și-au cultivat personalitatea și au ajuns să înțeleagă că unicitatea lor depinde de un amalgam între calități și defecte. De la acești oameni avem ce învăța, n-au loc în viața noastră oamenii falși, cei care nu te pot ierta atunci când greșești, cei care îți reproșează orice și nu au timp pentru a te asculta. Oamenii răi n-au loc în viața noastră, n-au loc nici oamenii triști și posomorâți pentru că orice ai face, niciodată nu este suficient.

Amintește-ți că poți avea tot ce ți-ai propus, trebuie doar să strângi multă perseverență și sănătate. Concentrează-te asupra lucrurilor și oamenilor cu adevărat importanți, nu-ți pierde din timp așteptând oameni care nu te-au înțeles și nu te-au susținut vreodată. Dacă cineva îți va spune că nu poți, tu nu-i asculta.

Mergi pe strada ta, ajută pe cine poți și nu evită oamenii care ți-ar putea face rău. Te vor critica, ție să nu-ți pese. Îți vor spune că nu poți dar nu contează. Te vor contrazice. Se vor lăuda dar tu le vei demonstra totul prin fapte. Lasă faptele să demonstreze ceea ce cuvintele pot promite. Oamenii puternici sunt cei care au învățat să-și ascundă lacrimile în spatele unui zâmbet.

De acelasi autor, blogul: EU SUNT FEMEIE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anchetă şocantă: „Copiii, la muncă, nu la şcoală”. Părinţii italieni, de acord cu munca minorilor

Gelozie criminală la Lodi. Și-a ucis soția, apoi s-a sinucis