Cifre șocante: 14 milioane de emigranți vor să vină în Italia. În 50 de ani, o treime din populația italiană va fi de origine străină

Raportul statistic privind imigrația realizat de IDOS pentru anul 2017 arată că în cincizeci de ani, o treime din populația italiană va fi de origine străină.

Conform studiului, numărul de locuitori de origine străină este de peste 5 milioane 300 mii, aproape identic cu cel al italienilor în străinătate. În Italia, contribuția imigranților la buget depășește 3,2 miliarde de euro, în timp ce numai 0,3% dintre pensiile plătite de statul italian au ca titulari străini.Populația Italiei este acum caracterizată de „noii italieni.“ Și va fi din ce în ce mai mult. Conform unui sondaj internațional realizat de Gallup în 2017, aproximativ o treime din populația din Africa sub-sahariană și un sfert din locuitorii Europei necomunitare au dorința de a emigra. Potrivit sondajului, 14 milioane de potențiali migranți ar alege să vină în Italia.

Cele 480 de pagini de date și tabele ale Dosarului IDOS privind imigrația arată că în Italia se află acum 5.359 milioane de străini, similar cu cel al italienilor care trăiesc în străinătate, 5,383 milioane. Între 2007 și 2016, populația străină în Italia a crescut cu 2.023.317 persoane și, potrivit previziunilor demografice Istat, în 2065 cetățenii străini vor fi mai mult de o treime din populație. La Milano și Roma aproximativ 500 de nașteri pe lună au părinți străini și o creștere a numărului de nașteri de copii străini se înregistrează la Piacenza, Prato, Modena, Parma, Mantua, Ravenna, Brescia, Alessandria, Cremona, Lodi, Pavia , Bologna, Reggio Emilia și Asti.

Potrivit Eurostat, rata criminalității la 100 de mii de locuitori este mai mică printre străini decât printre italieni. Cetățeni străini realizează 127 miliarde de euro, aproximativ 8,8% din PIB-ul italian, declarând în medie 11.752 € pe cap de locuitor pe an, în total 27,3 miliarde de euro. După cum menționează cercetătorii Idos: „Acest lucru continuă să fie un beneficiu financiar substanțial asigurat de imigranți la finanțele publice, între 2,1 și 2,8 miliarde de euro, în funcție de metoda de calcul“.