Menu
in

Comunitatea ucraineană a protestat la Roma: „Putin, jos mâinile de pe Ucraina”

Comunitatea ucraineană a protestat la Roma: Protest la stația de metrou Castro Pretorio din Roma, nu departe de ambasada Rusiei în Italia

Roma împotriva războiului, comunitatea ucraineană a protestat la Roma

Comunitatea ucraineană din Italia a protestat împotriva Rusiei și a „războiului dorit de Putin”. În după-amiaza zilei de joi, 24 februarie, zeci de cetățeni ai Ucrainei care se află de ani de zile la Roma au dat viață demonstrației „Ucraina, frontieră a Europei, frontieră a libertății”.

Protestatarii, cu steaguri galbene și albastre, s-au întâlnit la stația de metrou Castro Pretorio, nu departe de ambasada Rusiei în Italia.

Manifestația a fost organizată de „Euromaidan Roma” și „Asociația Creștinilor Ucraineni din Italia”, scrie Roma Today.

„Vrem pace. Ajunge cu războiul, nu armelor”, a fost un slogan comun. O doamnă cu o pancartă cu cuvintele „Rusia, nu mă împușca”, a vorbit neliniștea famililor din țară: „Prietenii și rudele noastre sunt acolo, de astăzi, în mijlocul bombelor”.

„Putin, jos mâinile de pe Ucraina”

„Putin, jos mâinile de pe Ucraina”, a fost un slogan puternic. De asemenea, au fost prezente comunitățile belarusă și georgiană din Roma. Există 250.000 de ucraineni cu permis de ședere în Italia. Dar se estimează că în Italia trăiesc peste 400 de mii de ucraineni, inclusiv cei care au obținut cetățenia sau care locuiesc acolo fără permis.

Stare de alertă în Italia, tricoul lui Salvini cu Putin revine în actualitate

Primarul Romei la protest

Un alt protest a fost organizat de PD, tot langa ambasada Rusiei la Roma. Au vorbit Enrico Letta, Nicola Zingaretti și Roberto Gualtieri, pentru a-și arăta solidaritatea.

„Astăzi suntem în piața din fața ambasadei Rusiei pentru a repeta că ceea ce a făcut Putin este inacceptabil. Libertatea și democrația nu sunt principii abstracte. Putin a comis o prostie crezând că democrația este slabă, vom dovedi contrariul”.

Sunt declarațiile făcute de secretarul Partidului Democrat Enrico Letta la demonstrația comunității ucrainene de la Roma în fața ambasadei Rusiei împotriva atacului lui Putin.

Mario Draghi: „Italia condamnă atacul Rusiei împotriva Ucrainei”

„Este o zi mohorâtă, de mare angoasă, vedem imagini cu tancuri, clădiri bombardate și morți în stradă. Scene pe care Europa nu mai vrea să le vadă și pentru care e nevoie de cea mai puternică condamnare a noastră”, a spus primarul Romei în faţa ambasadei Rusiei.

„Ceea ce se întâmplă este o pagină întunecată în istoria lumii”, a adăugat Zingaretti. „Deci reacția imediată, unificată a Italiei, a Europei și a aliaților noștri este bună. Este important ca astăzi să fie trimis un mesaj de unitate din această piață și să fie lansată o mare mobilizare pentru a cere încetarea invaziei Ucrainei.” , a conchis guvernatorul regiunii Lazio.

Procesiunea cu torțe la Roma

În această seară, Colosseumul va fi iluminat cu culorile drapelului ucrainean, în timp ce mâine după-amiază primarul Gualtieri a convocat o procesiune cu torțe pentru pace, în solidaritate cu poporul ucrainean. Întâlnirea va fi la ora 18 în Piazza del Campidoglio de la care vom începe cu un marș simbolic pentru pace spre Colosseum.

„Condamnăm ferm atacul asupra Ucrainei. Invit toate femeile romane să participe la procesiunea de mâine cu torțe pentru pace. Să ne facem simțită prezența în sprijinul poporului ucrainean împotriva unui război absurd și periculos pentru viitorul Europei. Să facem asta. cu culorile păcii”, a adăugat Gualtieri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
Exit mobile version