in

Concert extraordinar organizat de Ambasada României în Italia, cu ocazia Zilei Naționale

„România și Italia rămân unite în promovarea obiectivelor comune: cultivarea dezvoltării spirituale și materiale a omului, susținerea unei Europe sigure, care să aibă un rol din ce în ce mai important în viața noastră și a unei Alianțe Nord-Atlantice care să contribuie la îmbunătățirea vieții în zonele de conflict și, nu în ultimul rând, oferirea unor soluții de dezvoltare pentru comunitățile noastre”.

Cu aceste cuvinte, ambasadorul României în Italia, George Bologan, a subliniat colaborarea excelentă între cele două țări, ilustrată în mod exemplar prin concertul extraordinar susținut la Roma, la 29 noiembrie 2017, de Muzica Reprezentativă a Armatei Românie și de Fanfara Carabinierilor din Roma, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Evenimentul a fost o premieră pentru capitala Italiei și pentru muzica militară italiană și românească, într-unul dintre cele mai prestigioase complexe muzicale din Europa – Auditorium Parco della Musica. Au participat peste 650 de invitați, reprezentanți  instituționali din România și Italia, membri ai corpului diplomatic și ai mediului academic, jurnaliști, reprezentanți ai marilor companii italiene prezente în România și ai comunității românești din Peninsulă.

Printre participanți s-au numărat secretarii de stat din cadrul Președinției Consiliului de Miniștri, Maria Elena Boschi și Sandro Gozi, secretarul de stat al Ministerului Apărării Naționale din România, Nicolae Nasta, președintele Delegației Parlamentare la Adunarea Generală a NATO, Andrea Manciulli, președinții Comisiilor de Apărare din cadrul Camerei Deputaților din România și din Italia, Dorel Căprar, respectiv Francesco Garofani, Comandantul General al Armei Carabinierilor, Gen. Tullio Del Sette și consilierii prezidențiali ai președintelui Republicii Italiene.

În pragul aniversării Centenarului de la Marea Unire, ambasadorul Bologan a transmis celor prezenți că „a fi patriot nu înseamnă a trăi din trecut sau din nostalgii, ci a urma exemplul de onestitate al strămoșilor noștri și a adopta un comportament virtuos și etic”. A subliniat angajamentul României față de UE și NATO, repere fundamentale în politica externă a țării noastre, care consolidează legăturile istorice, culturale, sociale, economice și politico-diplomatice dintre România și Italia. Pentru promovarea solidarității și combaterea tendințelor de fragmentare a Uniunii Europene, șeful misiunii diplomatice a propus introducerea unui curs de cultură și civilizație europeană, cu o programă școlară comună, în învățământul gimnazial din toate statele membre ale UE.

Secretarul de stat pentru afaceri europene din cadrul Președinției Consiliului de Miniștri, Sandro Gozi, a transmis un mesaj din partea Guvernului italian, în care a amintit rolul deciziei democratice care a condus la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 în construirea României de astăzi, o comunitate de valori bazată pe statul de drept, puternic angajată în UE și NATO și partener strategic al Italiei.

În încheierea concertului, secretarul de stat Nicolae Nasta a acordat, din partea ministrului român al apărării, o plachetă omagiu Comandantului General al Armei Carabinierilor, Gen. Tullio Del Sette, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea pe care o desfășoară și pentru promovarea cooperării militare bilaterale.

Cu ocazia evenimentului, artistul român Geo Florenti a expus, în spațiul dedicat recepției, opera „Stema României iluminată prin consum zero”, pentru a atrage atenția asupra consumului de materii prime necesare pentru tehnologiile actuale de iluminat. Instalația utilizează o mică celulă fotovoltaică poziționată lângă o sursă de lumină aflată deja în funcțiune, reciclând o parte din lumina emisă și transformând-o în altă energie utilă,  fără un consum ulterior de energie.Italia e Romania, due „cugine” in Europa

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Români de succes în Italia: Dana Brânzei, cercetător la Milano. ”Îmi este foarte bine aici”

Părinți denaturați: fetițe drogate cu cocaină lăsate în mașină, tatăl era la jocuri mecanice, mama se prostitua