in

Copil român hărțuit, bătut și insultat de colegi la Avezzano. Mama copilului: ”Nu mai știu ce să fac”

Un băiat român din Avezzano a fost luat în vizor de colegi, fiind hărțuit, bătut, insultat privind originile sale și jignit prin mesaje scrise pe ziduri. Seria de episoade a fost denunțată de o familie de români rezidentă de mai mulți ani în Italia.

”Fiul meu”, a scris mama într-o scrisoare, ”este în mod continuu hărțuit grav de colegii săi și eu nu mai știu cui să mă adresez”. Femeia a povestit totul unui comerciant din Avezzano care a fost impresionat de fapte, făcând un apel ca această situație să fie rezolvată.

”Cazul – explică italianul pentru publicația marsicalive.it – mi-a fost povestit de o respectabilă familie română, o familie care trăiește în mod demn și onest într-o localitate din Avezzano. Tatăl un harnic lucrător agricol, mama casnică și cinci copii sârguincioși, care studiază și îi respectă foarte mult pe ceilalți. Tocmai al patrulea dintre copii, în vârstă de 11 ani, pe timpul primului an de școală medie la Avezzano, a fost obiectul unor agresiuni din partea unor copii de aceeași vârstă deseori proveniți din familii care încă suferă o educație inadecvată a fiilor.”

”Micuțul – explică comerciantul – în afară de faptul că nu este de origine italiană, deși este născut și crescut în Italia, este un copil cu un caracter deosebit de sensibil, închis, timid și tăcut și care a permis altor colegi de școală să-și bată joc de el, de originile sale și de firea sa rezervată și sensibilă. În fiecare zi – mai explică comerciantul – își bat joc de el în stația de autobuz sau la ieșirea din școală, cu îmbrânceli, insulte și mesaje jignitoare scrise chiar pe zidul catedralei (vezi foto)”.

Comerciantul italian adresează un apel ”profesorilor, directorilor și centrelor de agregare pentru a fi atenți la o problemă serioasă care deseori nu este denunțată de rușine sau pentru a nu se demara proceduri legale. Și aceasta în special când astfel de acte de aroganță și abuz au loc împotriva unor copii de origine diferită de cea italiană”.

”Voi formaliza denunțul”, a explicat femeia care deja s-a dus la cazarmă pentru a explica întreaga situație, ”și sper astfel ca această poveste urâtă să se încheie curând și ca fiul meu să-și recapete seninătatea pe care o merită”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputatul Mihai Voicu pierde pe bandă rulantă susținerea în Diaspora. Reacții din Spania: ”Suntem dezamăgiți pentru lipsa de bun simț”

Grotte, pensionar jefuit și bătut, doi italieni și un român judecați