in

Coronavirus. Comisarul Arcuri: „Vom vaccina și migranții, aceștia au aceleași drepturi ca și italienii”


Roma, 7 decembrie 2020 – Vaccinul anti Covid va fi, de asemenea, administrat migranților prezenți în Italia în mod regular, a nunțat ieri comisarul extraordinar pentru situația de urgență Coronavirus, Domenico Arcuri.

Vorbind în timpul emisiunii Mezz’ora in più  la Raitre, Arcuri a declarat că „migranții au aceleași drepturi ca și cetățenii italieni. Ar fi foarte important ca toți oamenii care circulă pe străzile noastre și care nu o fac clandestin, să poată fi vaccinați. Toți oamenii care locuiesc în Italia trebuie să aibă posibilitatea de a fi vaccinați, în limitele ierarhiei priorităților și regulilor ”.

Vaccinul, amintește comisarul care se va ocupa și de distribuirea dozelor, va fi „gratuit și nu obligatoriu. Cu toții înțelegem că cu cât numărul persoanelor care trăiesc în Italia care sunt vaccinate este mai mare, cu atât va fi mai rapidă realizarea așa-numitei imunități de turmă”

Pentru Arcuri va fi „mai urgent să fie vaccinați cei care nu au avut Covid, deoarece nu sunt imuni la acesta. Pentru cei care au avut-o, perioada de imunitate se va încheia și, prin urmare, va fi rezonabil ca și ei să fie vaccinați. Dar nu vor fi primii și nici următorii”.

Arcuri vorbește și despre Sărbători: „Va fi un Crăciun al responsabilității, al sacrificiului și al speranței pentru că începe să se vadă puțină lumină la capătul tunelului”.

Potrivit Arcuri, Italia ar putea primi peste 200 de milioane de doze de vaccin în următoarele 15 luni.

Aveți îndoieli cu privire la viața unui străin în Italia? Găsiți un răspuns gratuit pe forumurile legale ale Stranieri in Italia Descărcați aplicația

Coronavirus. Il commissario Arcuri: “Vaccineremo anche i migranti, hanno stessi diritti degli italiani”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

George Simion anunță prima sa vizită în Italia: „Așa cum am promis, prima oară când merg în Diaspora, acolo merg”

Ludovic Orban va demisiona de la conducerea guvernului, vine Siegfried Mureșan – SURSE