in

Coșmar la Milano: Român reținut abuziv de poliție, după ce a reclamat o agresiune. «8 ore într-o celulă plină de excremente»

Întâmplare de coșmar pentru un român din Italia: După ce a fost atacat de un italian agresiv, care i-a distrus și mașina, a reclamat agresiunea la poliție. În mod incredibil, tot el, românul agresat, a fost reținut de poliție, câteva ore, într-o celulă mizerabilă plină de excremente, fără apă, fără mâncare, fără a putea lua legătura cu cineva. Eroare a ieșit la iveală, dar cine îl despăgubește pentru coșmarul suferit?

Este vorba de Florin Lupașcu, soțul Mădălinei Felea, cunoscută atât în țară cât și în Italia ca una dintre revelațiile concursului ”Romania’s got talent” (Românii au talent) precum și ca fondatoare a ”Academiei de dans la bară” din Milano. O zi în care i-a fost distrusă mașina iar soțul, o victimă a unui italian ”beat sau drogat” a fost ținut pentru mai bine de 8 ore în arest, fără apă și mâncare, fără a putea lua legătura cu familia sau cu avocatul, în condiții igienice precare.

”După ce am aflat ce i s-a întâmplat cu mașina, nu am mai știut de el nimic, nimeni nu l-a lăsat să intre în contact cu cineva. Au fost ore de disperare totală pentru mine.”, ne-a declarat Mădălina.

”Cine va sări în ajutorul nostru?”, a făcut un apel Mădălina. Iată întâmplarea prin care au trecut.

Totul s-a întâmplat duminică, 12 mai, la Milano, în jurul orei 14, când soțul Mădălinei, Florin Lupașcu, a intrat cu mașina pe o stradă cu sens unic.

”De pe o stradă laterală i-a ieșit în față o mașină, care a blocat circulația iar șoferul arăta intenția de a da cu spatele pentru a ieși în strada principală. Dincolo de faptul că manevra lui nu era legală, deși soțul meu a încercat să îi facă loc, din spate au venit alte mașini și nu a mai putut face nicio mișcare. În acel moment, șoferul s-a dat jos din mașină, cu un baston metalic și a început să țipe la soțul meu să se mute de acolo. L-a jignit, l-a făcut în tot felul, apoi a lua bastonul și a început să lovească mașina. I-a spart parbrizul și geamul lateral stânga, i-a distrus capota și l-a amenințat să se mute. A forțat ieșirea printre mașini, dând cu spatele, și a ajuns în strada principală.”, a început povestirea Mădălina. (vezi video)

Incidentul nu s-a oprit acolo și a urmat urmărirea individului.

”Soțul meu l-a urmărit și a reușit să-l blocheze. Cum în acel moment trecea un echipaj de poliție, a crezut că individul va fi reținut. Polițiștii însă i-au spus doar că italianul e cunoscut forțelor de ordine, că are antecedente penale și că ceea ce poate să facă e doar un denunț, fie a doua zi, la orice cazarmă de carabinieri, fie atunci, dar numai în Chestură. ceea ce este extrem de ciudat, faptul că deși acolo erau martori destui, unul dintre ei chiar a dat declarație în favoarea soțului meu, polițiștii nu au investigat deloc, ba mai mult, nici măcar nu l-a verificat pe individ dacă băuse sau consumase droguri. L-au lăsat pur și simplu să plece”, a mai spus ea.

”Cel mai ciudat e că polițiștii au văzut când individul ăla dădea cu bâta aia în mașină și nu au făcut nimic”, ne-a spus ea extrem de furioasă.

Agresorul (stânga), acompaniat de un alt individ…

A urmat un episod și mai halucinant, atunci când, Florin Lupașcu s-a prezentat la Chestură pentru a face denunțul. Iată ce ne-a mai povestit Mădălina.

”Polițiștii l-au acompaniat pe soțul meu la Chestură, care se afla destul de aproape, deoarece mașina era în condiții jalnice, apoi au plecat. La Chestură, după nici 5 minute, după ce au aflat că e român, Florin a fost închis într-o celulă, care mirosea îngrozitor și avea urme de excremente și sânge, i s-a cerut să se dezbrace complet, apoi să predea cureaua de la pantaloni și șireturile de la pantofi. Fără nicio explicație, l-au arestat, practic. Nu i-au lăsat nici telefonul. A fost percheziționat și i s-au luat amprente ca la ultimul delicvent.”

Nu i-au dat voie să sune familia sau avocatul, nici să bea sau să mănânce ceva, i s-a refuzat și dreptul de a face denunțul. În toată perioada asta, de la ora 14.30 și până la 22.30, adică opt ore, noi nu am știut nimic de el, iar el nu a putut beneficia de niciun drept. A fost tratat ca un bandit. Eu, printr-o aplicație de telefon, am reușit să localizez smarthphonul lui. Îmi arăta exact clădirea chesturii, dar nu mi-am închipuit că e arestat. Am întrebat peste tot în acea zonă, inclusiv la Chestură, dar nimeni nu-mi dădea nicio informație. Parcă intrase în pământ, că la un moment dat i se descărcase bateria și nu mai puteam nici măcar să-l localizez. Am cerut informații la 112 și mi-au spus că nu e în niciun spital, iar după câtva timp m-au anunțat că e reținut la chestură. Dar niciun alt detaliu.”, a continuat ea să povestească.

Abia la ora 22.30 i-au dat drumul soțului Mădălinei, fără nicio explicație clară, decât că ar fi fost o confuzie. ”I-au spus că e o confuzie și atât, apoi i-au dat drumul. I-au înregistrat denunțul și acolo s-a oprit tot ajutorul, în ghilimele, al celor de la Chestură. E incredibil ce s-a întâmplat.”

În final, Florin și Mădălina au rămas cu mașina distrusă, o mașină foarte scumpă ”pentru care mai avem mulți ani de plătit rate”, cu spaima familiei care nu au știut pentru ore întregi ce s-a întâmplat cu Florin și cu umilința pe care a suferit-o cât timp a fost arestat și închis, fără apă și mâncare și fără a avea dreptul să ia legătura cu cineva. ”La final, când a fost eliberat, nu i s-a dat nicio foaie prin care să fie motivată reținerea lui. Cum e posibil așa ceva?” 

Cine ne apără acum drepturile călcate în picioare? Cine ar putea să intervină pentru a afla și noi ce se poate face în acest moment și cum ne putem face dreptate? La cine să apelăm în afara avocatului, care cine știe când și dacă ne va da un răspuns? Unde să cerem ajutor? La ambasadă, la consulat, la Guvernul României, la Ministerul Românilor sau la zecile de candidați care se perindă în aceste zile prin Italia în campanie electorală? Chiar sunt curioasă, cine va sări în ajutorul nostru?”, a făcut un apel Mădălina Felea.

Andi Rădiu

“Dansul la bară nu e striptease!” De vorbă cu Mădălina Felea, fondatoarea Academiei de Poledance din Milano / VIDEO