in

CRESC salariile pentru îngrijitoare și menajere, anunțul făcut de Teresa Benvenuto (Assindatcolf): „Așa se schimbă regulile pentru munca domestică”

Cu cât perioada de probă este mai lungă, salariile cresc, dar contribuțiile la asistența contractuală scad pentru familiile care au nevoie de un îngrijitor de noapte.

Acestea sunt câteva dintre principalele noutăți conținute în noul contract național al categoriei de muncă (CCNL) pentru munca casnică pe care, împreună cu Federația italiană Fidaldo, Assindatcolf, l-a a semnat la 8 septembrie împreună cu toți partenerii sociali care reprezintă sectorul.

Teresa Benvenuto, secretară națională a Assindatcolf (Asociația Națională a Angajatorilor casnici) a făcut acest anunț pe Huff Post.

„Noutățile, care vor intra în vigoare de la 1 octombrie – explică Benvenuto – garantează pe de o parte mai multe drepturi pentru cei 850.000 de angajați din sector angajați în mod regular și, pe de altă parte, avantaje mai mari pentru familii (peste 2 milioane) și în special pentru cele care în fiecare zi trebuie să se confrunte cu non-autosuficiența și dizabilități severe.

Conștienți de sacrificiul, chiar economic, la care sunt forțați sute de mii de oameni care trebuie să „lupte” cu non autosuficiența, am dorit ca CCNL să ofere avantaje celor care, pe lângă îngrijitorul de zi, au nevoie de îngrijitorul de noapte pentru a acoperi 24 de ore pe zi.

Începând din octombrie viitor, contribuțiile contractuale de asistență pentru „servicii discontinue de noapte” (articolul 10) și pentru „serviciu exclusiv de așteptare” (articolul 11) vor fi plătite la un timp convențional convenit între părți de 8 ore pe zi în prima caz, cu o economie pentru familii de 24 de ore pe săptămână și 5 ore în a doua, cu o reducere săptămânală de 36 de ore „.

„Pe partea lucratorilor – continuă secretara Assindatcolf – de la 1 ianuarie 2021, aceștia vor avea dreptul să primească o creștere a salariului, care le va permite să recupereze puterea de cumpărare pierdută din 2016 până astăzi.

Valoarea medie, calculată pe îngrijitorul pentru persoanele autosuficiente care conviețuiesc cu angajatorul, va fi de 12 euro brut pe lună timp de 13 luni, cu creșteri similare așteptate pentru toate celelalte tipuri contractuale, de când Acordul colectiv național de muncă desființează vechile condiții de ajutor la domiciliu, îngrijitori și babysitter.

Șiîngrijitorii care conviețuiesc și care asistă doi sau mai mulți vârstnici în aceeași casă vor avea dreptul să primească o sumă suplimentară de 100 euro brut pe lună în salarii ”.

„Raționamentul pentru babysitter este diferit – continuă Benvenuto: în trecut existau două niveluri diferite de angajare definite pe baza vârstei copilului care, evident, prevedea un salariu mai mare dacă nu erau autosuficienți.

Noul Contract Colectiv Național de Muncă simplifică angajarea prin asigurarea unui singur nivel, B, cu un salariu valabil pentru cei care asistă copiii autosuficienți ”.


Varianta în limba italiană
Teresa Benvenuto (Assindatcolf): “Ecco come cambiano le regole per il lavoro domestico”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trafic de materiale RADIOACTIVE, român în vârstă de 43 de ani arestat la Catania

Senatorul USR de diaspora Radu Mihail, încolțit de colegi: „Ați luat 140.000 de euro de la statul francez, pentru ce?” VIDEO