in

Cum au sărbătorit românii de la Roma Ziua Naţională (FOTO)

Mii de români au participat la evenimentul organizat de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) pe 1 şi 2 decembrie, la Teatrul Tendastrisce din Roma. “Ziua Naţională a României” a ajuns la a IX-a ediţie şi a coincis cu inaugurarea primei ediţii a Târgului România – Italia.

Sâmbătă la ora 15, preşedintele ARI, Eugen Terteleac, a tăiat panglica Târgului care a reunit producători de produse tradiţionale biologice din România, producători de vinuri, Consilii judeţene interesate de promovarea turismului, companii de telefonie mobila şi transfer de bani, companii de servicii. La târg, mai mulţi candidaţi la alegerile parlamentare din 9 decembrie au amenajat standuri pentru a-şi face cunoscută oferta electorală (Cristian David, William Brînză, Ion Săvoiu, Victor Socaciu).

În acelaşi timp Primăria Romei a avut un stand la care erau prezenţi trei funcţionari comunali, care au înscris sute de români pe listele electorale suplimentare, în vederea votului pentru Primăria Romei din aprilie 2013.

La ora 17 a început primul spectacol dedicat Zilei Naţionale, susţinut de Maria Dragomiroiu, Ionica Stan, Ciprian Roman, Ioana Bărbuliceanu şi de artiştii italieni Luca Maris, Paola Gruppuso şi Jalisse.

Adina Lovin, însărcinat cu afaceri a.i. la Ambasada României din Italia a prezentat Mesajul special din partea ministrului afacerilor externe cu ocazia evenimentului cultural de Ziua Naţională a României organizat de Asociaţia Românilor din Italia.

Federico Rocca, consilierul primarului Alemanno pentru cetăţenii comunitari, i-a felicitat pe cei prezenţi cu ocazia Sărbătorii Naţionale şi i-a invitat pe români să se înscrie pe listele de vot.

ARI a organizat un stand unde s-au făcut înscrieri în asociaţie şi unde s-au distribuit materiale cu caracter informativ referitoare la înscrierea românilor pe listele electorale (pentru alegerile locale de anul viitor din Roma), dar şi despre importanţa votului din 9 decembrie, pe pliante fiind tipărite adresele tuturor secţiilor de vot din regiunea Lazio.

Duminică la ora 10 s-a deschis a doua zi a Târgului România Italia, eveniment care a avut un mare succes de public şi care va fi repetat în fiecare an sau chiar de două ori pe an, după cum promite preşedintele ARI, Eugen Terteleac.

Târgul România Italia are ca scop sprijinirea firmelor româneşti care vor să pătrundă pe piaţa din Italia şi a întreprinzătorilor români din Italia. În acest sens, cu această ocazie la Roma s-au pus bazele Camerei de Comerţ bilaterale România-Italia, care va fi un punct de referinţă în dezvoltarea economică românească în Italia. ARI a semnat cu această ocazie şi acorduri de colaborare cu Asociaţia REA (Asociaţia Radioteleviziunilor Europene) şi cu UZPR (Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România).

Al doilea spectacol de Ziua Naţională a început la ora 15, într-o sală devenită neîncăpătoare. Atmosfera a fost incendiară, s-au organizat hore, s-a cântat şi dansat pe muzica artiştilor iubiţi de românii din străinătate: Nicu Paleru, Mirabela Dauer, Raoul, Ionica Stan, Maria Dragomiroiu, Ioana Bărbuliceanu, Ciprian Roman.

Parteneri media ai evenimentului au fost Gazeta Românească, ziarul românilor din Italia, şi televiziunea românilor din Italia, RO-TV, care a transmis în direct evenimentul în Lombardia, Piemonte şi Lazio.

"Mulţumesc tuturor celor care au participat la cel mai mare eveniment organizat până acum de asociaţia noastră", a declarat la final preşedintele ARI, Eugen Terteleac.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Corina Neguţ, covergirl la Montecatini Terme

Ziua Naţională a României, bătaie pe mâncare şi huiduieli