in

Delegaţi PDL Italia, la alegerea lui Blaga

Delegaţii din diaspora au încurcat socotelile la Convenţia PDL. Sâmbătă, 23 martie, a avut loc la Romexpo în Bucureşti, Convenţia Naţională Extraordinară a PDL, având ca obiectiv principal alegerea preşedintelui partidului. Blaga a fost reconfirmat în funcţie, principalul său contracandidat, Elena Udrea, acuzându-l de falsificarea votului.

La alegerile de la Bucureşti au participat şi circa 100 de delegaţi din filialele PDL Diaspora, organizaţie condusă acum de Viorel Badea. Desemnarea delegaţilor din diaspora a fost însă criticată de mai mulţi susţinători ai fostului deputat William Brînză, care au reclamat nereguli.

Dintre Vasile Blaga şi Elena Udrea, cineva a plecat nemulţumit. După alegerile parlamentare de anul trecut, din 9 decembrie, William Brînză şi-a dat demisia de la conducerea PDL Diaspora, funcţia de preşedinte interimar fiind preluată de senatorul Viorel Badea. Membrii care îl susţinuseră pe Brînză au fost, în mod explicabil marginalizaţi, iar în prim plan au apărut susţinătorii lui Viorel Badea, care îl susţine pe Vasile Blaga şi care a întocmit listele participanţilor din diaspora pentru Convenţia Naţională a PDL.

Au apărut contestaţii din Germania şi Italia, prin care se denunţa faptul că stabilirea delegaţiilor a fost făcută arbitrar. Mihai Rusu, membru fondator al PDL Germania, a publicat următoarea scrisoare: «Stimate domnule preşedinte Blaga, stimate domnule senator Badea, pe listele întocmite de colaboratorii dvs. figurează nume de persoane care nu reprezintă asociaţia politică. Suntem decepţionaţi de lipsa de respect şi conştiinţa civică demonstrată nouă, românilor din Diaspora tocmai de aceia care predau public lecţia de “apostoli ai moralităţii şi dreptăţii”.»

Fals şi uz de fals

Din Italia au protestat, printr-o scrisoare, Vasile Bob şi Anca Polmolea, ambii apropiaţi ai lui William Brînză. “Suntem de acord cu protestul Organizaţiilor PDL din Germania! Aceleaşi ilegalităţi au fost făcute de către cei puşi să reprezinte PDL Diaspora la întocmirea listelor de delegaţi din partea PDL Italia, pentru care au fost trecuţi că delegaţi persoane care nu sunt membri înregistraţi ai PDL!

Sunt grupuri de “suporteri” de prin Asociaţii clientelare ale fostei guvernări a DRRP-ului, care nu sunt şi nici nu vor să fie membri ai PDL! Am văzut pe acele aşa-zise Liste de delegate şi persoane din Republica Moldova, unii au chiar cetăţenia româna, dar care sunt în acelaşi timp şi membri ai altor partide în Moldova, ceea ce legea interzice cu desăvârşire conform legii de funcţionare a partidelor politice în România!

Avem organizaţii întregi în Sicilia, Perugia, Milano, Veneţia, Ravenna, Imola, Bergamo, Florenţa şi altele, care nu se regăsesc pe lista de Delegaţi şi care nu au cunoştinţă că s-ar fi desfăşurat vreo Adunare generală pentru alegerea BPJ Diaspora şi aşa-zise “alegeri de delegaţi” pentru Convenţia Extraordinară a PDL de la Bucureşti!

Considerăm că aceasta modalitate ilegală de de a pregăti o Con – venţie Naţională este o grosolană manevră care frizează infracţionalul tocmai prin încălca rea legilor Statului român şi prin falsificarea Proceselor Verbale care s-au depus (?) la sediul PDL Diaspora! Fals şi uz de fals în acte publice! Protestăm vehement împotriva manevrelor în lanţ comise de cei puşi să apere legalitatea şi veridicitatea documentelor de partid în BPJ al PDL Diaspora! Pentru a legifera Listele de delegaţi la Convenţia Extraordinară trebuie respectate cu stricteţe Statutul şi Regulamentul PDL!»

“Nu a fost ilegalitate”

Micul scandal al listelor a fost neglijabil, în comparaţie cu marele scandal de la Bucureşti. Vasile Blaga a fost declarat câştigător după numărarea şi renumărarea voturilor, iar Elena Udrea a contestat rezultatul, susţinând că au fost mai multe voturi decât delegaţi. Elena Udrea a părăsit sala cu susţinătorii săi care strigau “Hoţii!” şi îl huiduiau pe Blaga.

“Au anunţat 4.300 de delegaţi, dar la final au numărat 4.600 de voturi.”, a spus ea. Vasile Blaga a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al PDL, cu 2.344 de voturi, în timp ce Elena Udrea a obţinut 2.014 voturi. Monica Macovei a obţinut doar 209 de voturi.

Delegaţii "italieni"

Pe lista delegaţilor din Italia la convenţia PDL din Bucureşti i-am găsit pe Costel Buliman, Alexandru Daniel Găluşcă, Daniel Robu, Doro Vasile Ungureanu, Dorin Briciu, Robert Răducescu, Maria Carmen Scorţanu, Gabriela Ciocan, Radu Lupu Iorgu Iordache, Alina Ianni Cărăbuş, Liviu Lipot, etc.

I-am contactat pe câţiva dintre aceştia pentru a afla detalii. Radu Lupu, întreprinzător la Bologna a dat vina pe delegaţii din diaspora, pentru neconcordanţa dintre numărul delegaţilor şi numărul voturilor. “Greşeala a fost a unor colegi care aveau drept de vot şi de participare, dar care nu se înscriseseră la intrare. După ce au votat, s-a crezut că ei nu au drept de vot pentru că nu figurau pe liste. Când s-au confruntat listele de la intrare şi cele de vot s-a văzut acea diferenţă, dar nu a fost o ilegalitate, ci s-a omis înscrierea. În final s-a înţeles că totul a fost în regulă. Apoi mai e de completat şi faptul că delegaţii din Diaspora nu au votata toţi cu domnul Blaga, eu ştiu colegi care au votat şi cu celelalte două candidate.”

În privinţa scrisorilor din Germani şi Italia, Lupu ne-a declarat: “Au dorit să participe şi nu i-a lăsat cineva? Nu cred, pentru că cine a vrut, a venit. Exemplu sunt cei din Spania pe care îi ştiau toţi de partea fostului deputat Brînză. Nu le-a interzis nimeni participarea.”

Dorin Briciu, şeful organizaţiei PDL de la Sezze, ne-a declarat: “Fiecare a votat cu cine a dorit. Nu au existat înţelegeri prealabile. Dinspre preşedintele Blaga au venit însă mult mai multe semnale, a fost şi la Roma, s-a arătat interesat de românii din străinătate. Ni s-a promis că vor exista cât de curând vizite ale liderilor PDL în Italia.”

În curând se vor organiza alegeri şi în Diaspora. “Unii dintre noi au propus o nouă organigramă. Dorim alegeri care să formeze organizaţii regionale, evitţând fragmentarea pe oraşe sau localităţi mici.”, ne-a precizat Dorin Briciu. “PDL Diaspora se va reorganiza cât de curând, imediata după ce se pune la punct conducerea de la Bucureşti şi reconfirmarea statutului. Suntem pregătiţi să pornim la drum, mai optimişti ca oricând”, ne-a declarat şi Radu Lupu.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iuliana Popa şi-a construit, de la zero, propriul „fashion brand”

Tragedie la Anzio, o familie de români distrusă de o explozie