in

Deputat francez: Hitler nu a omorât destui romi!

Un politician francez riscă să fie pus sub urmărire penală, după ce a aprobat crimele lui Hitler împotriva rromilor. Deputatul Gilles Bourdouleix a încercat să se apere, după ce a fost înregistrat afirmând că „poate că Hitler n-a omorât destui (rromi – n.red.)”, transmite BBC.

Politicianul susţine că nu a făcut altceva decât să repete cuvintele reporterului care l-a înregistrat. Cu toate acestea, Bourdouleix a fost implicat într-o dispută cu nomazii care ocupau ilegal un teren privat de lângă Cholet, un oraş din vestul Franţei, unde este şi primar.

Ministrul de Interne, Manuel Valls, a declarat că parlamentarul ar trebui să fie pedepsit „foarte sever” pentru remarcile sale „inacceptabile”. De asemenea, deputatul risca să fie exclus din partid.

Ministrul Cristian David le ia apărarea romilor din Franța: „Rasismul și xenofobia nu fac decât rău societății”

Aproape jumătate de milion de rromi au fost ucişi de nazişti, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Comisia Europeană a transmis că mulţi dintre cei 12 milioane de rromi care trăiesc în prezent în Uniunea Europeană se confruntă cu prejudecăţi, excludere socială şi sărăcie. Săptămâna trecută, rromii şi nomazii din Franţa l-au dat în judecată pe primarul oraşului Nişă, Christian Estrosi, dar şi pe politicianul naţionalist de extremă dreaptă Jean-Marie Le Pen, pentru recentele declaraţii făcute la adresa rromilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

I-a declarat bătrânului ca îl ia de soț, dar l-a înșelat cu 280000 euro

Ministrul Cristian David le ia apărarea romilor din Franța: „Rasismul și xenofobia nu fac decât rău societății”