in

Diaspora are un nou deputat: Nicolae Daniel Popescu, român rezident în Marea Britanie

”Dragi prieteni,

După cum știți, acum 10 ani am fost nevoit să plec departe de acasă și părinți pentru pentru a începe o nouă viață în străinătate. În situații asemănătoare mai sunt câteva milioane de români. Ieri am depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor în calitate de deputat al USR pentru românii din diaspora.

Împărtășesc cu voi momentul în care mi-am asumat formal responsabilitatea de a reprezenta (cu profesionalism și dedicare) interesele românilor în Parlamentul României.”

Acesta a fost anunțul postat pe facebook, prin care Nicolae Daniel Popescu ne anunță că a depus jurământul în Parlament și a devenit deputat din partea USR, ales în diaspora. Intrarea sa în Parlamentul României ca deputat vine după demisia lui Manuel Costescu, ales în decembrie 2016 pe listele USR.

Nicolae-Daniel Popescu este originar din nordul Moldovei, din Câmpulung Moldovenesc. A absolvit Facultatea de Științe Juridice și un program de studii postuniversitare în Studii Europene (Politică și Integrare Europeană) la Centrul de Studii Europene, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În prezent lucrează ca manager în cadrul departamentului de cercetare al UK NARIC (Centrul Național de Informare și Recunoaștere Academică din Marea Britanie). Este activ în comunitate și coordonează activitatea RPRS (www.rprs.ro), o platformă gratuită de informare a românilor din diaspora.

Într-un interviu în Gazeta Românească, înaintea alegerilor parlamentare, proaspătul deputat de diaspora ne-a declarat care sunt în opinia sa măsurile care trebuie luate urgent pentru diaspora

«Din punctul meu de vedere, sunt câteva măsuri ce ar trebui discutate și adoptate cât mai curând de viitorul parlament:

1: inventarierea urgentă a numărului oficial al românilor din străinătate.

2: reducerea birocrației sufocante la secțiile consulare, a taxelor consulare împovărătoare și îmbunătățirea atitudinii față de românii care apelează, contra-cost, la serviciile instituțiilor românești din străinătate.

3: sprijin semnificativ pentru păstrarea identităţii, culturii şi tradiţiei în comunitățile istorice de români din afara granițelor (Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria etc).

4: modificarea procedurii curente aberante de înscriere a diasporenilor în registrul electoral și îmbunătățirea sistemului de vot pentru românii din străinătate.

5: stimularea și încurajarea organizării de seminarii de asistență gratuită pentru românii din străinătate.

6. creșterea numărului de parlamentari în diaspora pentru a se asigura o reprezentare proporțională a românilor din străinătate.

7: susținerea și elaborearea de noi proiecte de repatriere a diasporei.»

Un tânăr din UK dorește să candideze pe listele USR. ”Am intrat în politică pentru că îmi pasă de românii de peste hotare”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Caserta, a violat o tânără pe un câmp izolat, român extrădat și arestat pe aeroport la Fiumicino

Ploaie de reacții împotriva lui Di Maio: «Pune mâna și studiază. Scutește-ne de festivalul tău zilnic de idioțenii»