in

Discriminare/ Victima e româncă? Despăgubire mai mică

Cazul unei românce, victimă a unui accident rutier la Querceta (Lucca), a ajuns pe paginile cotidianului Il Tirreno, după ce s-a aflat că Societatea de asigurări a oferit o despăgubire cu 25% mai mică faţă de suma pe care ar fi primit-o un italian.

Episodul de discriminare a fost prezentat de avocaţii Gabriele Dalle Luche şi Filippo Antonini, care o asistă pe românca rănită în urma impactului cu o maşină care ieşea din parcarea gării, pe 23 iulie 2009. Avocaţii, după ce au înaintat cererea de despăgubire, au aflat că societatea de asigurare e dispusă să plătească doar 25% doin suma luată în considerare, de obicei, pentru un asemenea accident.

Odată formulată oferta economică, echivalentul a câteva zeci de mii de euro, societatea de asigurare mai precis filiala din Viareggio – „a dat înapoi propunând o reducere de 25% din cifra calculată iniţial”, spun avocaţii.
In perioada în care a fost prezentată propunerea, subliniază cei doi avocaţi – a fost publicată sentinţa Tribunalului din Torino privind cazul unui muncitor albanez care a murit în urma unui accident de muncă. Si în acest caz asiguratorul era aceeaşi Societate de asigurări, care a obţinut – amintesc Dalle Luche şi Antonini – o reducerea a indemnizaţiei datorate părinţilor şi fraţilor defunctului cu motivaţia că, în calculul daunei suferite trebuie luată ca referinţă puterea de cumpărare a monedei ţării străine şi nu a celei din Italia-  unde bărbatul trăia şi muncea.

In cazul româncei a contat – este opinia pe care şi-au făcut-o cei doi avocaţi – şi faptul că femeia nu avea un domiciliu stabil: „O discriminare care se adaugă cadrului global inacceptabil privitor la ofertă şi la motivaţiile adoptate. Cadru care ne-a determinat – este concluzia apărătorilor – să acceptăm cu rezerva stabilirii daunei majore şi să decidem să mergem în judecată, aşa cum a cerut clientul”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reţetă de Crăciun: cozonaci

Aderarea la Schengen: Franţa şi Germania se opun, Italia ne susţine