in

Aderarea la Schengen: Franţa şi Germania se opun, Italia ne susţine

alt Franţa şi Germania se opun intrării României în spaţiul Schengen, prevăzută pentru începutul lunii martie a anului viitor. Pe 22 decembrie, miniştrii de externe ai celor două ţări, Brice Hortefeux şi Thomas de Maizière, au solicitat amânarea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Cei doi miniştri au trimis o scrisoare oficială adresată comisarului european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, în care se susţine că este “prematură” luarea unei decizii cu privire la situaţia celor două ţări.

Comisia Europeană, prin purtătorul de cuvânt al Ceciliei Malmström, nu a comentat scrisoarea celor doi miniştri, dar a precizat că decizia cu privire la aderare aparţine statelor semnatare ale convenţiei, Comisia Europeană având doar un rol de “asistenţă” a experţilor naţionali.

Printre ţările care susţin aderarea României în martie 2011 se numără şi Italia, fapt confirmat şi de diplomaţia românească. “Am primit asigurarea că Italia a sprijinit şi va sprijini aderarea României la spaţiul Schengen, în termenii prevăzuţi şi fără condiţionalităţi, cu condiţia ca să fie respectaţi parametrii tehnici necesari”- a declarat, la mijlocul lunii decembrie, pentru Gazeta Românească, Bogdan Aurescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe român, aflat în vizită oficială la Roma.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Discriminare/ Victima e româncă? Despăgubire mai mică

Carnet de conducere italian, examene mai grele