in

Carnet de conducere italian, examene mai grele


Se schimbă examenele teoretice pentru obţinerea carnetului de conducere, odată cu introducerea noilor chestionare, mult mai dificile. De la ȋnceputul lui 2011, examenul constă ȋn patruzeci de ȋntrebări cu un singur răspuns, şi nu zece ȋntrebări cu trei răspunsuri fiecare, adevărate sau false.

In noul chestionar, treizeci de ȋntrebări sunt rezervate unor teme importante pentru siguranţa rutieră, iar celelalte zece unor subiecte secundare. Sunt acceptate maxim patru greşeli, cine face mai multe va trebui să repete examenul.

Pentru imigranţi, lucrurile se complică, pentru că noul chestionar e exclusiv ȋn italiană, nefiind disponibile versiuni ȋn principalele limbi străine, ca până acum. Ministerul Transporturilor susţine că traducerile erau prea costisitoare şi nu ȋntotdeauna precise, dar, ȋn acest fel, candidaţii străini sunt dezavantajaţi şi nu e demonstrată legătura ȋntre cunoaşterea limbii italiene şi siguranţa rutieră. Asupra cazului a intervenit Biroul de Discriminarea Rasială, cerând explicaţii de la ministerul transporturilor, care nu a dat încă un răspuns oficial.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aderarea la Schengen: Franţa şi Germania se opun, Italia ne susţine

VIDEO Reportaj RAI Tre despre cultura română în Italia