in

Două românce se căsătoresc în Sardegna: ”Suntem foarte mulțumite să putem face pasul cel mare”

Uniune civilă între două românce, Liliana și Ramona, la Nuoro. Ceremonia va fi oficiată de primarul Andrea Soddu, anunță La Nuova Sardegna.

De zece ani viața lor se desfășoară între Nuoro, unde Liliana Crăciun, de 50 de ani, a găsit de lucru ca îngrijitoare, și Sassari, orașul în care Ramona Dinescu, de 42, lucrează ca infirmieră profesionistă.

Lili s-a născut la Brăila, iar partenera sa este din Bistrița.

Se iubesc și au decis să se căsătorească, conform legii privind uniunile civile, și în curând vor ține nunta. La Nuoro. Va fi primul cuplu de lesbiene care se va căsători civil la primăria din localitate.

«Suntem foarte mulțumite să putem face pasul cel mare. Stăm împreună de cincisprezece ani. Am așteptat mult această lege și în sfârșit o avem. Eu în iulie m-am întors în patrie și am făcut toate procedurile, lipsesc doar documentele Ramonei», spune Liliana.

Povestea lor este similară celei a multor români care și-au căutat norocul în Italia. «Am sosit în Sardegna acum zece ani, mai întâi a sosit partenera mea Ramona care găsise un loc de muncă ca infirmieră. O lună mai târziu am decis să o urmez».

Idila dintre cele două femei a mers mână în mână cu cea pentru Sardegna. «Aici la Nuoro am găsit mulți prieteni. Orașul a devenit a doua mea casă și aici am decis să ne căsătorim».

Același lucru este valabil pentru Ramona: «Am fost primită foarte bine», subliniază ea. «În țara mea – spune – din păcate nu există încă o legislație care să permită căsătoriile homosexuale. Sper să se decidă să facă cât mai curând acest pas de civilizație».

Printre martori au ales-o pe Cristina Tanco, sindicalistă română de la Cgil.

Femeile vor să se căsătorească, dar spun că nu îşi doresc un copil. Ce cred familiile lor, au povestit pentru o emisiune din România:

„Sunt convinsă că nu ar fi avut nicio şansă relaţia noastră în România. Da, familiile noastre sunt ok cu ideea. Din păcate, în România nu este acceptată ideea homosexualităţii. (…). Povestea de iubire a început la un telefon, am vorbit la telefon vreo două săptămâni, după care ne-am văzut şi ne-am îndrăgostit. Am trăit în România ca două prietene – am stat în aceeaşi casă. Nu, nu plănuim să adoptăm, dar nu mi se pare că un copil trebuie să crească cu mamă şi tată. Nu e o nuntă, va fi o cununie. Desigur că va urma o petrecere, doar suntem românce.”, a povestit Liliana Crăciun în cadrul emisiunii „Acces Direct”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Calabria, pumn în față unei bătrâne, pentru a-i fura portofelul și a cheltui banii la jocuri de noroc

S-a făcut dreptate! Șantierele din Macerata, 9 români au primit 50.000 de euro: ”Munceau 7 zile din 7”