in

Elevă română premiată în Italia la Olimpiada Internaţională de latină, pentru CEA MAI BUNĂ TRADUCERE

Veronica-Ioana Ciornea este singurul elev din România premiat la ediţia din acest an a  Olimpiadei Internaţionale de Limbă şi literatură latină, screi Monitorul de Botoșani.

Eleva de la Colegiul Național „A. T. Laurian”, împreună cu profesorul coordonator Coca Dorica, au fost în Italia, în perioada 7- 9 aprilie. Ele au participat la festivitatea în cadrul căreia au fost premiaţi elevii care au obţinut premii la Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină. CERTAMEN OVIDIANUM SULMONENSE 2022.

Elevii români, cei mai buni la olimpiada internațională de latină din Italia

Elevă română premiată în Italia la Olimpiada Internaţională de latină

Festivitatea de premiere a fost organizată în oraşul Sulmona, locul nașterii marelui poet Ovidius. Veronica-Ioana Ciornea a obţinut premiul pentru cea mai bună traducere.

La cea de a XXI-a ediţii a Olimpiadei Internaţionale de Limbă şi literatură latină au fost invitați să participe doar elevii premiați şi profesorii lor. Ei au avut în program vizitarea obiectivelor turistice din Sulmona, dar și din Roma. Dar și la o întâlnire cu membrii Comisiei Internaționale iar apoi și premierea.

Lotul olimpic al României a fost format doar din eleva premiată, Veronica-Ioana Ciornea. Dar și de cea care a pregătit-o, profesor doctor Coca Dorica, de la Colegiul Naţional „A. T. Laurian”. Eleva a urmat și cursurile Centrului de excelență, ținute de acelaşi cadru didactic.

Olimpiada Internaţională de Limbă şi literatură latină a fost organizată on-line, pe 26 martie şi a durat cinci ore. În timpul concursului, Veronica-Ioana Ciornea a tradus 44 de versuri din opera lui Publius Ovidius Naso şi a realizat comentariul ideatic și stilistic al acestor versuri.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 33 In medie: 4.5]

Româncă de 53 de ani moartă de frig în Italia, urcase pe munte cu îmbrăcăminte lejeră și încălțăminte nepotrivită

Tradiții românești de Paște în Italia

Tradiții românești de Paște în Italia: ouă roșii vopsite în școlile din Vasto