in

Emilia-Romagna: Badantele din România, testate obligatoriu pentru coronavirus, plus carantină 14 zile

Așa-numitul protocol al badantelor intră în vigoare de azi, 12 august, în regiunea Emilia-Romagna, din Italia. Noile reguli pentru lucrătorii care sosesc din România, Bulgaria și Ucraina vor fi cuprinse în ordonanța care cere testarea obligatorie pentru cei care se întorc din Spania, Grecia, Croația și Malta.

Versiunea finală este semnată astăzi de guvernatorul Stefano Bonaccini. Primul punct al documentului indică obligația de a se autodeclara, în scopul auto-izolării de 14 zile, la secția de sănătate publică competentă a zonei.

În Bologna va exista un centru de sănătate în stația de autobuz din Piazza XX Settembre, unde în curând va fi amenajat un foișor pentru testare. Pe de altă parte, pe aeroportul din Marconi, Ausl și Usmaf (birourile de sănătate maritimă, aeriană și de frontieră) lucrează pentru a gestiona mai bine situația.

Carantina pentru românii care intra în Italia a fost PRELUNGITĂ, anunțul ministrului Roberto Speranza

Carantinarea în hoteluri sau structuri alternative va fi suportată de instituțiile competente, scrie ilrestodelcarlino.it. Carantina în casa angajatorului, adesea o persoană în vârstă, poate fi posibilă numai dacă îngrijitorul are posibilitatea de a rămâne într-o cameră destinată utilizării exclusive, cu toaletă proprie.

Dacă testul este negativ, pacientul continuă să se auto-izoleze până la efectuarea celui de-al doilea test. După cele 14 zile de izolare se va așteapta aprobarea Departamentului de Sănătate Publică pentru a se putea reveni la serviciu.

Dacă primul sau al doilea test este pozitiv, persoana în cauză va continua autoizolarea într-un alt loc decât domiciliul persoanei asistate, pentru o perioadă de încă 14 zile de la ultimul test pozitiv efectuat, până la o a doua testare negativă, efectuată la cel puțin 24 de ore distanță de prima.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doi români, soț și soție, arestați și trimiși în Italia, ar fi abuzat sexual copilul de care trebuiau să aibă grijă

Roma: Un român atacă un polițist în San Lorenzo. „Te omor cu mâinile mele!”