in

Florin Simon: “Întreprinzătorul anului”, cu o afacere de 19 milioane de euro

Roma – 14 septembrie 2012- Florin Simon, un român de 42 de ani, a primit titlul de “Întreprinzătorul anului”, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în capitala Italiei. Premiul, care a ajuns la a patra ediţie, a fost acordat de Moneygram, companie lider în transferul internaţional de bani, în urma unui concurs destinat oamenilor de afaceri imigranţi care operează în Peninsulă.

Florin Simon, născut la Bacău în 1970, conduce o firmă de import- export de produse româneşti tradiţionale cu 34 de angajaţi, cu un facturat estimat la 19 milioane de euro pentru anul în curs. Simon a emigrat în Italia în 1996 şi la început a lucrat în construcţii, la Roma. În 2005 Florin şi-a deschis propria afacere: firma „Roma…nia” srl, furnizor de produse alimentare tradiţionale pentru magazinele româneşti, din ce în ce mai numeroase în Peninsulă.

Florin Simon, intreprinzator de succes: “Mi-am vândut casa la Bacău şi mi-am deschis firmă italiană” 

Printre cei 15 finalişti, în afară de marele câştigător, s-a mai aflat o româncă, Anişoara Marin, câştigătoare la categoria

“Ocuparea forţei de muncă”. Românca, născută în 1967 şi sosită în Italia în 1996, are o cooperativă socială, “Risvolti”, cu 18 asociaţi, în mare parte mame imigrate, care lucrează în domeniul asistenţei bătrânilor şi în mediere culturală.

MoneyGram Award 2011 Italia: Nelu Mega, premiu pentru afacerea cu cea mai bună creştere din 2011

Ceilalţi întreprinzători premiaţi au fost: Sandra Aparecida Gouveia (Brazilia), Anisoara Marin (Romania), Lishuang Hu (China), Muhammad Ajmal Shahid (Pakistan) şi Elsa Javier (Peru).

Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi de la: Ministerul Muncii, Confndustria, CNA, Caritas, Universitatea Roma3 şi publicaţia Il Sole 24 Ore.

Concursul a urmărit selectarea şi premierea imigranţilor care au dezvoltat afaceri de succes în Italia în sectorul comercial, industrial şi al serviciilor, demonstrând viziune şi curaj în conducerea propriei afaceri.

Alături de marele premiu „Întreprinzătorul străin al anului 2012”, au fost acordate alte cinci premii de categorie pentru: creşterea profitului, inovaţie, ocuparea forţei de muncă, tineri întreprinzători şi responsabilitate socială.

În 2010, românca Elena Cristina Toma, din Piatra Neamţ, a primit premiul MoneyGram la categoria „tineri întreprinzători”, pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniul modei, „Tomastyle”, la Milano. În 2011,  Nelu Mega, om de afaceri român originar din Focşani, care are o  firmă de construcţii a câştigat premiul oferit la categoria “Creşterea profitului”.

Miruna Căjvăneanu

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii, nemulţumiţi de sistemul sanitar din UK: „Prea mult paracetamol, prea puţine antibiotice”

Îţi torni vecinii, primeşti bani de la Fisc