in

Soros îi scrie lui Draghi și îi dictează planul anti-rus, Salvini reacționează: ”Trebuie să facem invers”

„Filantropul” Soros i-a scris lui Draghi o scrisoare în care îi dictează planul împotriva gazului rusesc. Miliardarul de origine maghiară susține că Europa deține conductele și are o poziție mai puternică decât Rusia. Scrisoarea a fost aspru criticată de Matteo Salvini, șeful unui partid aliat la guvernare.

Davos, Soros i-a scris lui Draghi

În întâlnirea cu presa de la Davos , cu ocazia Forumului Economic Mondial, miliardarul George Soros a anunțat că i-a scris o scrisoare premierului italian, Mario Draghi , în care susține că Europa are un avantaj față de Rusia . „I-am scris o scrisoare ieri în care spuneam că Europa, care deține conductele, are de fapt o poziție mai puternică decât Rusia”, a spus Soros, potrivit affaritaliani.it.

„Putin șantajează Europa”

În continuare, scrisoarea spune: „Putin șantajează în mod clar Europa, amenințând că va opri gazul, pe care l-a pus în rezervă, în loc să alimenteze aprovizionarea Europei”.

Prețurile au crescut, făcând Rusia să câștige, dar „poziția de negociere a lui Putin nu este atât de puternică pe cât pare și așa cum pretinde Putin: se estimează că până în iulie depozitele rusești vor fi la maximum, iar Europa este singura piață a Rusiei. Există riscul ca Rusia să fie nevoită să închidă aproximativ 12.000 de puncte de extracție din Siberia, greu de redeschis pentru că sunt vechi”.

Partidul Ecologist Român cere interzicerea intrării lui George Soros în România şi o anchetă privind ong-urile finanțate de acesta

Așa că, potrivit miliardarului de origine maghiară, Europa are de jucat o carte câștigătoare : „Este urgent să se pregătească să-și folosească puterea de negociere” și trebuie să anticipeze pe cât posibil pregătirile pentru a deveni independentă de Rusia, înainte de viitorul sezon rece. În acest fel, Putin este împiedicat să închidă robinetele atâta timp cât această mișcare încă mai poate face rău.

Astfel, calea indicată de Soros este clară: „Să impună o taxă grea pe importurile de gaze, ca să nu scadă prețul de consum, iar UE să câștige un venit care să fie folosit pentru a sprijini cei săraci și a investi în energie verde”. În cele din urmă, Soros conchide: „Rusia nu va recupera niciodată vânzările pe care le-a pierdut” iar UE va fi dat un semnal puternic de unitate și va fi dat o lovitură „Țarului” Moscovei.

George Soros, atac la Matteo Salvini. Replica fulminantă a liderului Lega: „Speculant fără scrupule”

Reacția lui Matteo Salvini

Răspunsul lui Matteo Salvini a fost imediat. Secretarul Ligii a declarat pentru Affaritaliani.it: „Dacă „filantropul” Soros îi cere Italiei să facă ceva, alegerea corectă este să facă invers. Soros are de gând să vorbească cu miile de muncitori care ar fi concediați la un minut după oprirea gazelor rusești?”.

Prietena miliardarului George Soros, numită de Iohannis responsabilă cu românii din Diaspora

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Motociclistă din Treviso moare subit, soțul ei se sinucide înainte de înmormântare

mort covid

Îngrijitor român mort de Covid la Ravenna, familia îl dă în judecată pe angajatorul în vârstă: „L-a infectat”