in

Gheorghe Raica respinge acuzaţiile: “M-a lăsat singur cu copiii”

A fost arestat sâmbătă 26 martie pentru rele tratamente asupra soţiei. „Repetate”, au subliniat cei de la Chestura din Alessandria (Piemont), care l-au arestat pe Gheorghe Raica, de 37 de ani, român din Lobbi, zonă din Alessandria, cunoscut pentru faptul că a fost candidat al Lega Nord la alegerile locale (apoi a ieşit din partid). Ulterior a acoperit funcţia de consilier comunal supleant (în locul lui Maurizio Grassano) şi de consilier în materie de imigraţie pentru consiliul comunal pentru descentralizare.

Echipa Mobilă a Poliţiei a executat mandatul de arestare emis de magistratura din Alessandria căreia i s-a adresat soţia sa, Mihaela Raica, pentru rele tratamente în familie.

Ancheta a ajuns la concluzia că Gheorghe Raica şi-ar fi bătut de mai multe ori soţia şi copiii minori, cel puţin din 2008 încoace, când femeia s-a decis să denunţe faptele.

Când a fost blocat şi arestat de poliţie, sâmbătă 26 martie, la reîntoarcerea din România, Raica s-a arătat „surprins şi uimit”.

Interogat de judecătorul pentru investigaţii preliminare Stefano Moltrasio, care semnase mandatul de arestare la cererea procurorului Sara Pozzetto, a negat violenţele. „Existau probleme în familie, aşa cum se întâmplă deseori în multe familii, m-am certat cu soţia mea, însă fără a depăşi limitele. Ea e cea care a plecat în ianuarie, lăsându-mă cu doi copii pe care i-am dus înapoi în România”, a spus Raica asistat de avocatul Giuseppe Romano, care a cerut arestul la domiciliu cu posibilitatea de a merge la muncă.

Potrivit lui Raica, neînţelegerile ar trebui puse pe seama dezinteresului arătat de femeie faţă de copii din cauza faptului că-şi rezerva timpul şi energia muncii într-o clinică privată din Asti.

Consilierul a fost denunţat de soţia care, după ce şi-a abandonat familia întorcându-se în ţară, a semnalat poliţiei italiene o serie de violenţe fizice împotriva sa începând cu 1986 („Intr-o zi m-a ras la zero în cap, însă, ceea ce este şi mai grav, m-a lovit în mod constant”).

In susţinerea propriei variante a prezentat două certificate medicale care atestă leziunile descoperite pe corpul său şi considerate vindecabile în 10 zile într-o ocazie şi în 15 în o alta.

A mai spus şi că Raica îi bătea pe copii cu cureaua, însă fiul mai mare, interpelat de avocatul tatălui care i-a telefonat duminică în România, a exclus acest lucru.
Judecătorul Stefano Moltrasio i-a acordat lui Gheorghe Raica arestul domiciliar.

Citeste si: Gheorghe Raica, fost consilier al Ligii Nordului, a fost arestat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Antonia Dejeu, românca de pe lista lui Beppe Grillo, candidează la Bologna

Preşedintele municipiului X, Sandro Medici, nemulţumit de razia de la Anagnina