in

Giuseppe Conte și-a prezentat DEMISIA, criză de guvern în Italia. Mâine consultări cu partidele la Quirinale

Giuseppe Conte a demisionat. Președinția republicii Italiene a anunțat că premierul, Giuseppe Conte, și-a predat mandatul șefului statului. Într-un comunicat de la Quirinale se specifică faptul că președintele Sergio Mattarella „și-a rezervat dreptul de a decide și a invitat guvernul să rămână în funcție pentru gestionarea afacerilor curente”.

De asemenea, se precizează că consultările cu forțele politice vor începe mâine după-amiază, conform unui program care va fi anunțat în următoarele ore.

Dimineață la ora 9, Giuseppe Conte a sosit la Palazzo Chigi pentru ultimul Consiliu de Miniștri, pentru a comunica echipei guvernamentale voința sa de a merge la Quirinale pentru a demisiona.

„Mulțumesc întregii echipe guvernamentale, fiecărui ministru, pentru fiecare zi a acestor luni împreună”, le-a spus Conte membrilor cabinetului, atunci când a plecat de la guvern. Miniștrii l-au aplaudat îndelung, au scris agențiile de știri.

Întâlnirea dintre premierul Giuseppe Conte și președintele Republicii Sergio Mattarella la Quirinale a fost programată pentru ora 12.

Mâine după-amiază președintele Republicii va deschide consultările.

De astăzi Conte pleacă la „vânătoare”, are nevoie de 12-15 senatori care să susțină un eventual guvern Conte-3, după ieșirea din coaliției a partidului lui Renzi, Italia Viva.

Catania, româncă de 53 de ani și soțul ei, găsiți morți de fiul lor, în propria locuință

oda ceausescu

Odă închinată lui Ceauşescu de către un primar din România: «Țara de azi mai este doar umbra țării pe care ați lăsat-o»