in

Giuseppe Conte și-a prezentat DEMISIA, criză de guvern în Italia. Mâine consultări cu partidele la Quirinale

Giuseppe Conte a demisionat. Președinția republicii Italiene a anunțat că premierul, Giuseppe Conte, și-a predat mandatul șefului statului. Într-un comunicat de la Quirinale se specifică faptul că președintele Sergio Mattarella „și-a rezervat dreptul de a decide și a invitat guvernul să rămână în funcție pentru gestionarea afacerilor curente”.

De asemenea, se precizează că consultările cu forțele politice vor începe mâine după-amiază, conform unui program care va fi anunțat în următoarele ore.

Dimineață la ora 9, Giuseppe Conte a sosit la Palazzo Chigi pentru ultimul Consiliu de Miniștri, pentru a comunica echipei guvernamentale voința sa de a merge la Quirinale pentru a demisiona.

„Mulțumesc întregii echipe guvernamentale, fiecărui ministru, pentru fiecare zi a acestor luni împreună”, le-a spus Conte membrilor cabinetului, atunci când a plecat de la guvern. Miniștrii l-au aplaudat îndelung, au scris agențiile de știri.

Întâlnirea dintre premierul Giuseppe Conte și președintele Republicii Sergio Mattarella la Quirinale a fost programată pentru ora 12.

Mâine după-amiază președintele Republicii va deschide consultările.

De astăzi Conte pleacă la „vânătoare”, are nevoie de 12-15 senatori care să susțină un eventual guvern Conte-3, după ieșirea din coaliției a partidului lui Renzi, Italia Viva.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catania, româncă de 53 de ani și soțul ei, găsiți morți de fiul lor, în propria locuință

oda ceausescu

Odă închinată lui Ceauşescu de către un primar din România: «Țara de azi mai este doar umbra țării pe care ați lăsat-o»