in

Gunoaiele din Italia se pun în mişcare. Corriere della Sera: Vor ajunge în România!

Astăzi, 30 mai, este o zi importantă pentru regiunea Campania din Italia: a început megaoperaţiunea de eliminare a celor 5,6 milioane de baloturi de gunoi (aşa numitele ecoballe), acumulate în diferite situri de stocare cu ocazia crizelor gunoaielor din anii trecuţi.

„Prima încărcătură ar trebui să fie eliminată în Spania şi Portugalia, apoi în faza succesivă va fi interesată şi România de această operaţiune”, scrie Corriere della Sera, ediţia din Napoli.În total guvernul italian a alocat 450 de milioane de euro pentru eliminarea deşeurilor, pentru acest an fiind alocate 100 de milioane. «Suntem în faţa unui eveniment istoric», a afirmat preşedintele Regiunii Campania, Vincenzo De Luca.

Primele operaţiuni au început la Villa Literno, în provincia Caserta, de unde trebuie să plece 300.000 de tone de gunoaie.

De eliminarea acestor deşeuri se va ocupa un grup de firme format din Vibeco, BM Service şi Sirio Ambiente e Consulting, care au câştigat loturile 5 şi 6, fiecare de câte 15 milioane de euro. Firmele au indicat ca situri finale fie locaţii din Italia, care trebuie să fie instalaţii de recuperare, fie gropi de gunoi din străinătate, pentru eliminarea (adică depozitarea) materialului care nu va putea fi recuperat.

Amintim că Vibeco a indicat ca partener o firmă românească, Eco Sud, care şi-a manifestat disponibilitatea de a duce gunoaiele în siturile sale din România. Deocamdată, conform presei italiene, se aşteaptă autorizaţia din România. Guvernul român însă a negat cu vehemenţă realitatea, afirmând că este vorba de „ştiri false”.

Ministerul mediului a recunoscut că a cerut creşterea vigilenţei la vămi, pentru ca gunoaiele din Italia să nu pătrundă mascate sub altă formă!

De fapt, forma sub care ar fi trebuit aduse gunoaiele din Italia este cea de „combustibil”. Tot Corriere della Sera a indicat, în februarie, că primarul din localitatea-port Pozzuoli, Vincenzo Figliolia, a refuzat să aprobe cererea unei firme interesate să încarce în acel port «deşeuri combustibile derivate» (rifiuti combustibili derivati) cu destinaţia România.

HALUCINANT: Ministerul Mediului cere CREŞTEREA VIGILENŢEI LA VĂMILE ROMÂNIEI, pentru interceptarea gunoaielor din Italia

Precizare ECO SUD S.A.: Nu avem legătură cu Manlio Cerroni, nu am fost niciodată obiect al unei anchete judiciare

Guvernul Cioloş ascunde gunoaiele din Napoli sub preş şi decretează: Ştire falsă

Alarmă! Gunoaiele din Napoli iau drumul României. Guvernul Cioloș a aprobat așa ceva?


 


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Poetul Viorel Boldiş, despre descompunerea patriei: «România a pierdut o altă Basarabie: Diaspora»

VIDEO! Roma, autobuz transformat în ring de lupte: bătaie cruntă între români și africani