in

Il Tempo: NOUL RASISM, ”Românii închiriază locuințe «de preferat» românilor”

Cotidianul Il Tempo presupune că anunțurile de închiriere expuse de străini constituie un „nou rasism”: „În stațiile de metrou anunțurile românilor sunt scrise direct în limba lor”, este premiza de la care pleacă cotidianul roman.

Este cam ca în anii ’60, în marile orașe din Nord, când în anunțuri scria «Nu se închiriază case celor din Sud». Astăzi, în Capitala Italiei, există «rasismul invers», scrie Il Tempo.

În multe cartiere, lângă stațiile de metrou, la colțurile barurilor, în locurile cele mai aglomerate, sunt multe astfel de anunțuri. Români care închiriază locuințe «de preferat» unor români, albanezi care vor numai albanezi sau în orice caz străini, marocani care vor marocani și așa mai departe.

În fața stației de metrou Lepanto este unul la mare vedere în care scrie: «Închiriez o cameră în zona Cornelia la cinci minute de metroul A, mobilată». Și traducerea în limba română se află alături. Și apoi, mai sus, mențiunea «de preferat naționalitate română.», cu ultimul termen subliniat.

Chiar și în publicația Porta Portese românii, de exemplu, etnia cea mai prezentă în acea zonă, închiriază numai «românilor» și intră în contact exclusiv cu concetățenii lor. Italienii sunt excluși din cercul conviețuirii, trage concluzia Il Tempo.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Romeo, cel mai iubit suporter din Pordenone

Peste 200 de români din Italia, înșelați de o firmă românească de recrutare