in

IMU- Noul impozit pe apartamentele proprietate personală

Toţi proprietarii de case din Italia vor plăti un nou impozit anual: IMU (Imposta Municipale Unica). Plata se va putea face în trei rate eşalonate în decursul anului: prima rată în luna iunie, a doua în septembrie iar a treia şi ultima rată, în decembrie. Vor fi aplicate reduceri în funcţie de numărul membrilor familiei, dar ele vor fi valabile doar o singură dată.

Datorită unui amendament adoptat în Camera Deputaţilor, impactul impozitului asupra familiilor va fi uşor redus, mai ales pentru proprietarii care au doar o locuinţă.

Pentru a afla suma exactă care trebuie plătită, se va aplica următorul calcul: 4 la mie din aşa-numitul „valoare cadastrală”, care este indicată în actul de vânzare-cumpărare, mărită cu 5% şi înmulţită cu 160. Există o reducere a impozitului valabilă pentru toţi contribuabilii, de 200 de euro. În plus, fiecare familie cu copii va beneficia de o reducere ulterioară, mai precis 50 de euro pentru fiecare copil aflat în întreţinere, care are sub 26 de ani. Aceste beneficii pot fi aplicate doar o singură dată pentru fiecare familie, chiar dacă membrii trăiesc în case diferite.

Împărţind la trei rezultatul, putem afla ce sumă va trebui plătită în fiecare din primele două tranşe. A treia rată va fi însă mai mare, pentru că va fi adăgată majorarea decisă de fiecare municipalite în parte, cu până la 6 la mie.

Pentru cei care au o a doua casă proprietate personală, impozitul va fi mai mare: IMU va fi calculat la 7,6 la mie din „valoarea cadastrală” , sumă mărotă cu 5 procente şi înmulţită cu 160. NU sunt prevăzute reduceri, iar plata se va face în două tranşe: jumătate în iunie, restul în decembrie. Ultima rată poate fi ridicată ulterior, în baza unor decizii ale municipalităţilor, cu până la 10,6 la mie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român salvat de carabinieri după ce s-a spânzurat

Rapperul Puya şi-a înmormântat fratele în secret