in

Încă un român mort la muncă pe șantier în Italia. Dimensiunile uriașe ale măcelului de muncitori de pe șantierele italiene

Încă o tragedie la locul de muncă pe un șantier din Italia, încă un român mort. A căzut în gol în timp ce curăță jgheaburile de la o clădire.

Tragedia s-a produs la Pomezia, lângă Roma. Potrivit cotidianului Il Messaggero, citat de APDA, bărbatul lucra pe acoperișul unei hale, pe via Monachelle 82. A căzut în gol și a murit imediat după sosirea echipajelor de urgență. Este vorba de un român de 36 de ani, rezident în Pomezia. Accidentul s-a petrecut în 30 august.

Potrivit primelor informații, bărbatul se ocupa de curățarea jgheaburilor, la un depozit de mobilier, când a pus piciorul pe luminatorul din plastic care s-a rupt și a căzut în gol de la șapte metri, lovindu-se cu capul în colțul unei mobile. La fața locului s-au dus carabinierii din Pomezia, pompierii și inspectorii de la ASL.

Este ultima victimă dintr-un lung șir de morți români la muncă. De la 1 ianuarie 2003 până în mai – potrivit unui raport al Oficiului de studii al sindicatului Filca Cisl – s-au produs numai în Roma 66 de accidente mortale, care urcă la 111 cu tot cu provincie. Din cei 66, 41 sunt străini, cei mai mulți fiind români (31 de victime).

Cădere de la înălțime, lovire sau strivire de către un vehicul, electrocutare. Sunt cauzele principale ale accidentelor de muncă cu rezultat mortal. Tragedii care se repetă în ciuda apelurilor de a interveni chiar și din partea celor mai importante personalități ale statului, precum președintele Italiei, Sergio Mattarella care a subliniat că «și numai una produce corpului social o rană inimaginabilă».

Din datele pe 2017 ale Observatorului privind Siguranța la Locul de Muncă al societății Vega Engineering și ale Observatorului Independent din Bologna al lui Carlo Soricelli, în intervalul 2013-2017 în Lazio s-au înregistrat 153 de decese la locul de muncă, dintre care 40% (56) la Roma și în provincie.

Anul trecut Lazio s-a plasat pe al cincilea loc al tristului clasament al morților la locul de muncă după Emilia Romagna, Veneto, Campania și Lombardia.

«Nu este adevărat așadar că numărul morților la locurile de muncă este în diminuare, în ciuda puternicei scăderi ocupaționale», spun Fabio Turco și Marco Federiconi, secretar general al Filca Cisl din Lazio și respectiv Roma:

Sectoarele în care se produc mai multe accidente mortale sunt agricultura și construcțiile: în primul majoritatea factorilor de risc sunt răsturnarea tractorului, în al doilea căderea de la înălțime. «Însă măcelul se referă și la un număr tot mai mare de lucrători autonomi – subliniază cei de la sindicat – și în plus este în creștere din păcate numărul accidentelor cu rezultat fatal în care sunt implicați muncitori de peste 60 de ani, în rândul cărora la nivel național procentul ajunge la circa 27%».

sursa: APDA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nu suporta ideea că sora sa are un iubit român și l-a ucis, italian condamnat la 30 de ani

Român de 43 de ani, mort asfixiat în cisterna de prosecco de la crama Vinicola Cide din Mareno di Piave