in

Român de 43 de ani, mort asfixiat în cisterna de prosecco de la crama Vinicola Cide din Mareno di Piave

Muncitorul, de 43 de ani, a primit ajutor medical, însă în mod inutil. În interiorul bazinelor rămâne monoxid de carbon și azot folosite la fermentarea vinului

A murit asfixiat în cisterna în care se fermentează prin metoda ”charmant” vinul. Victimă Daniel Alexandru Cojocaru, de 43 de ani, muncitor român, de la crama Vinicola Cide din Mareno di Piave (Treviso). Accidentul mortal s-a produs la firma la care în această perioadă culesul viei este mai intensă. În jurul orei 11, colegii l-au găsit pe român lipsit de simțuri în interiorul cisternei goale. Imediat l-au tras afară și au cerut ajutor.

Bărbatul de 43 de ani efectua, în mod neregulamentar potrivit inspectorilor Spisal, lucrări de întreținere intrând prin intermediul unei deschideri cu oblon așezată la baza cisternei.

În câteva minute la fața locului au sosit elicopterul și ambulanța Suem 118 și pompierii. Paramedicii au încercat îndelung să-l reanimeze pe muncitor, însă din păcate nu a mai fost nimic de făcut. Moartea ar fi fost aproape instantanee.

Dinamica accidentului este în analiza tehnicienilor Spisal de la Usl 2 interveniți împreună cu carabinierii. În urma primelor verificări efectuate în cadrul cramei, a reieșit că muncitorul nu avea ce căuta în autoclavă.

Măsurile de siguranță interzic intrarea în cisterne fără utilizarea unei măști pentru gaze.

Românul de 43 de ani, angajat de la 20 de ani la Cide, trăia la Cimadolmo de mai mulți ani: lasă în urmă o soție și două fiice.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă un român mort la muncă pe șantier în Italia. Dimensiunile uriașe ale măcelului de muncitori de pe șantierele italiene

În apă după ce a mâncat pizza, româncă moartă la o piscină de lângă Bologna