in

În apă după ce a mâncat pizza, româncă moartă la o piscină de lângă Bologna

Tragedie la Villagio della Salute Più, la Monterenzio (Bologna). Victima este o femeie de 34 de ani, tentativele de salvare au fost inutile.

Trebuia să fie o sâmbătă de relaxare împreună cu soțul, de petrecut la piscinele și pe colinele acelui paradis de verdeață și apă care e Villagio della Salute Più, însă la final s-a transformat într-o tragedie.

O femeie de 34 de ani de origine română și de mai mulți ani mutată la Bologna și-a pierdut viața în timp ce făcea o baie în una dintre cele douăzeci de piscine acoperite ale parcului de vacanță, în fața ochilor a zeci de persoane și în ciuda intervenției rapide mai întâi a personalului medical al structurii, apoi a medicilor sosiți cu elicopterul de la Spitalul Maggiore din Bologna. Victima este Ana Maria Mihalcea.

«Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință, dar femeia din păcate nu și-a mai reluat conștiența, nici pe timpul manevrelor noastre de prim ajutor, nici după sosirea elicopterului», a fost comentariul lui Stefano Mattu, director medical la Villagio della Salute Più.

Tragedia s-a consumat sâmbătă 26 august, în jurul orei 13.30. Femeia, după cum a declarat soțul atât medicilor, cât și carabinierilor din Monterenzio ajunși la fața locului, a mâncat o pizza în jurul orei 12.30, apoi la 13.30 s-a dus la una dintre piscinele din partea înaltă a stațiunii, aruncându-se în apă. Câteva clipe mai târziu, starea de rău.

În piscina foarte aglomerată toți și-au dat seama de dificultățile femeii, inclusiv salvamarul care a intervenit imediat pentru a-i acorda primul ajutor, avertizând între timp și departamentul medical al parcului.

«Imediat am practicat atât un masaj cardiac, cât și o respirație artificială utilizând și unul dintre cele șaisprezece defribrilatoare disponibile în toată structura. Ulterior, în timp ce avertizam Spitalul Maggiore, am efectuat o injecție cu adrenalină», a mai explicat directorul medical Mattu.

Aceeași operațiune, injecție cu adrenalină, a fost practicată de trei ori și de medicii de la 118 interveniți de la Maggiore dar «fără ca femeia, chiar și după intubare, să-și mai reia conștiența». Odată eșuate toate încercările de reanimare, nu a rămas decât să se constate moartea tinerei femei în timp ce la fața locului, în jurul orei 14.30, au sosit și carabinierii din Monterezio.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 43 de ani, mort asfixiat în cisterna de prosecco de la crama Vinicola Cide din Mareno di Piave

Italian ucis în bătaie în trafic în România, totul a început din cauza unui banal accident rutier