in

Inscripţii rasiste la Fonte Nuova: „Uciderea unui român nu este o infracţiune, ci un lucru bun”

„Uciderea unui român nu este o infracţiune ci un lucru bun”. Aceasta este inscripţia rasistă care a apărut pe un container pentru recoltarea hârtiei din via Primo Maggio la Fonte Nuova, localitate de lângă Roma.

Fapta a fost condamnată de administraţia locală: „Condamnăm cu forţă astfel de episoade – a declarat primarul Fabio Cannella, citat de Roma Today – inscripţii precum cea apărută pe via Primo Maggio riscă să ducă oraşul şi ţara la un adevărat regres pe plan cultural”.

Primarul Cannella a stigmatizat cu forţă „gestul laş şi absurd” susţinând importanţa unui dialog „mult mai constructiv decât actele degenerate, având în vedere cele citite în această dimineaţă”.

„Primăria se demonstrează – scrie într-o notă de presă Primăria din Fonte Nuova – interlocutor disponibil, întotdeuna gata să primească cererile provenite de la cetăţeni, privilegiind dialogul şi prezenţa pe întreg teritoriul”.

Primarul Cannella a activat imediat structurile adecvate „pentru îndepărtarea acestor inscripţii josnice. Rasismul – a încheiat primarul din Fonte Nuova – se învinge numai cu coerenţa comportamentelor şi cu eficacitatea unei noi culturi”.

Leghist pe Facebook: „Ce-i arunci unui ţigan care se îneacă? Soţia şi copiii”

Clasa I numai pentru italieni, scandal în provincia Aquila

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Oferte de muncă în construcții din România, pentru românii din Italia

Romulus Mailat ar putea fi transferat într-o închisoare din România, pentru a-și executa pedeapsa